Monnik Giel inhuren om je huis te zegenen? Dat kost je 150 euro...

Monnik Giel samen met Gebshe Lobsang Tsultrim.
Gianni Barbieux Monnik Giel samen met Gebshe Lobsang Tsultrim.
Monnik Giel Foubert is opnieuw thuis in Sint-Laureins, vijf jaar geleden vertrok hij naar het Jonangklooster in India. Samen met Gebshe Lobsang Tsultrim, een doctor in de boeddhistische filosofie, zal Giel lezingen organiseren in Vlaanderen. Daarnaast zullen ze ook een bedrijf in Wevelgem, Asian Import, zegenen en zuiveren. Kostprijs voor zo’n zuivering? 150 euro.

Naast de lezingen die het tweetal zal doen in Vlaanderen kan je ook iets speciaals aanvragen, een zegening en zuivering. De kostprijs daarvan: 150 euro, 100 euro voor mensen met een laag inkomen, plus verplaatsingskosten. De kosten worden wel gedeeld indien in de buurt meerdere huiszegeningen gegeven worden. Daarbij worden gebeden, mantra’s en gezegende rijst gebruikt om te zuiveren en in te wijden. “Het geld gaat integraal naar Lobsang, het zijn schenkingen”, zegt Giel. “Het is niet dat hij daarmee een Rolls Royce koopt. (lacht) Het geld gaat richting een goed doel, zo gaf hij onlangs een grote donatie aan een boeddhistisch klooster zodat de monniken nieuwe kledij konden kopen.”

Wie interesse heeft kan een afspraak maken op: secretariaat@jonang.be of 0472 50 25 60
6 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Urban Vyaas

  In de kerk gaan ze ook rond met de collectebus en die krijgen daarbovenop nog eens een toelage van de Belgische staat. De oom van mijn vrouw stond met de kist van haar tante in de kerk en de priester weigerde om de mis op te dragen voordat er 500 euro betaald werd voor de eredienst! Haar oom had dat geld niet, dus heeft de familie maar een hoed laten rond gaan om het geld in te zamelen.

 • piet devlieger

  Ik vrees dat 'monnik Giel' niet gesnapt heeft wat Boeddhisme werkelijk is. Buddha en boeddhisten zijn geen geldwolven. Die man zou in de grond moeten zakken van schaamte voor die platte vulgaire commercie. Je houdt het gewoon niet voor mogelijk dat hij zoiets doet. Vroeger kon ik sympathie voor hem en voor zijn overtuiging opbrengen maar nu hij zijn ware motieven getoond heeft kan ik enkel nog minachting opbrengen.

 • Anne Kastelijns

  Het hart op de juiste plaats??! De Boeddha had geld en bezittingen volledig afgezworen. Ik zou diep beschaamd zijn in zijn plaats, dit is geen MONNIK maar geldklopperij tot en met. Misschien eens naar de tempel gaan in Oost-Vlaanderen om een echte monnik te worden, daar gaat het niet om geld maar om lesgeven en andere de weg te tonen naar een juiste levenswijze. Echt erg!

 • pascal devillé

  Een toffe gast.

 • Jef Scheers

  Een gewone oplichter dus...