Mohamed Ridouani “vereerd” dat hij genoemd wordt als nieuw voorzitter s.pa “maar daar moeten we nu niet mee bezig zijn”

Leuvens burgemeester Mohamed Ridouani.
Vertommen Leuvens burgemeester Mohamed Ridouani.
De Leuvense burgemeester Mohamed Ridouani (sp.a) wil zich voorlopig niet outen als kandidaat om John Crombez op te volgens als voorzitter van de sp.a. Dat heeft hij gezegd tijdens De ochtend op Radio 1. De naam van Ridouani circuleert om de socialisten te gaan leiden.

In een interview met de regionale zender ROB-tv klonk het gisteren nog iets minder voorzichtig. “Er wordt aan mijn mouw getrokken”, gaf hij toe, “vanuit de partij maar ook door mensen die ik op straat tegenkom. Als het kan helpen om mensen te overtuigen om niet meer voor extremen te stemmen maar op gematigde progressieve partijen, dan wil ik daartoe bijdragen. Dat kan als voorzitter of als burgemeester”, zei hij.

Inhoudelijke verhaal

Vanmorgen wilde hij niet meer zo ver gaan. Volgens Ridouani is de kwestie voorlopig niet aan de orde en blijft John Crombez sowieso tot het najaar voorzitter. “Ik ben vereerd dat mijn naam genoemd wordt als potentiële nieuwe voorzitter”, zei de burgemeester van Leuven vanochtend op Radio 1. “Maar daar moeten we nu niet mee bezig zijn. Wel met het inhoudelijke verhaal. Trouwens, als burgemeester kan je ook al behoorlijk veel uitdragen.”


Een andere grote naam - Bruno Tobback - liet al formeel weten dat hij geen kandidaat is om de socialisten te gaan leiden.
10 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Jean Aimare

  Ridouani is in essentie een groene en geen socialist en dat verklaart zijn succes in een centrumstad als Leuven. Als hoogopgeleide met allochtone roots is hij symbolisch voor het onbezorgde progressivisme van een nieuwe hoogopgeleide elite. De echte sociale droesem, het historisch electoraat van de socialisten heeft geen boodschap aan het pretpark socialisme van groen. Die zijn bezig met hun reële problemen en willen bovendien een zondebok. Nee, Ridouani gaat het Vlaamse socialisme niet redden.

 • Rayan El Arami

  Maak jezelf niets wijs man. Je bent enkel een pion in hun ik-zal-nooit-naar-het-volk-luisteren spelletje. De enige reden waarom ze jou voorzitter maken is omdat ze hopen dat de Moslims, en zeker degenen die nu voor het VB kozen, volgende keer voor sp.a zullen kiezen. En dat is ook de ENIGE reden.

 • JAN krommentak

  Natuurlijk trekt men aan uw mouw tenslotte zochten ze steeds die kiezer op met een andere achtergrond voor stemmenwinst u als fractieleider is het gedroomde scenario voor de partij nu de bevolking veranderd dat u het goed doet in Leuven is niet verwonderlijk u sleept geen verleden mee anderen die zich genereus achter de voorzitter scharen hebben dit wel en dit stoort de burger matig , anders maar met dezelfde kiekens die ons zeer veel geld hebben gekost ! vervangen !

 • Patrick Rutten

  De socialisten hebben duidelijk niets begrepen van de verkiezingsuitslag...

 • Ludo Wouters

  Ik zou Louis Tobback als voorzitter kiezen. Die weet alles beter, allez hij denkt dat hij alles beter weet.