Mohamed Ridouani (SLP) stapt over naar sp.a

Ondervoorzitter van SLP en Leuvens schepen Mohamed Ridouani stapt over naar sp.a. Volgens hem heeft "het geen zin meer om te roepen in een micro zonder luidspreker, want dat is de situatie waarin SLP dreigt te vervallen". SLP Leuven neemt akte van de beslissing, maar ontkent nadrukkelijk dat de hele afdeling de partij zou verlaten.

Ook andere leden stappen op
Mohamed Ridouani trok de lijst voor SLP in Vlaams-Brabant tijdens de Vlaamse Verkiezingen in juni. SLP leed toen een zware nederlaag. Ridouani haalde wel het tweede resultaat na Geert Lambert. Samen met Ridouani, stappen ook gemeenteraadslid Sabah Mahani, eerste opvolgster in de gemeenteraad Annemie Elsen en heel wat militanten over, luidt het in een mededeling van de schepen.
 
"Bij sp.a staat de deur open voor verbreding, voor de strijd voor gelijke kansen, emancipatie en een warmere samenleving. Dat zijn idealen waarvoor ik in de politiek stapte en die ik verder kan verdedigen en waarmaken bij sp.a", verklaart hij zijn overstap naar de Vlaamse socialisten. "In Louis Tobback heb ik sinds het begin van mijn politieke carrière 3 jaar geleden steeds een betrouwbare mentor gevonden", aldus Ridouani.

"Nog geen enkel ontslag binnen "
SLP Leuven neemt akte van de beslissing van Mohamed Ridouani, maar benadrukt dat het hier gaat om een individuele beslissing en vindt het jammer dat door Ridouani de indruk wordt gewekt alsof zou de hele afdeling een beslissing hebben genomen de partij te verlaten.
 
Buiten Ridouani is er nog geen enkel ontslag binnengelopen bij SLP, benadrukt afdelingsvoorzitter Thomas Leys. Overigens kan SLP Leuven niet op eigen houtje beslissen over toetreding tot een andere partij. Volgende week vindt er in Vlaams-Brabant een overleg vanuit SLP plaats waar alle mogelijkheden op tafel kunnen worden gelegd.
 
"Ook Mohamed Ridouani was als ondervoorzitter van de partij van die afspraak op de hoogte. Het zou fair zijn geweest deze bijeenkomst af te wachten vooraleer conclusies te trekken", stelt Leys nog. (belga/ka)

Mohamed Ridouani
UNKNOWN Mohamed Ridouani