Mohamed El Bachiri, bekend van ‘Een jihad van liefde’, wint prijs voor bijdrage aan tolerantie

Mohamed El Bachiri verloor bij de aanslagen van 22 maart 2016 in Brussel zijn vrouw. Na de aanslagen schreef hij het boek ‘Een jihad van liefde’.
belga Mohamed El Bachiri verloor bij de aanslagen van 22 maart 2016 in Brussel zijn vrouw. Na de aanslagen schreef hij het boek ‘Een jihad van liefde’.
Mohamed El Bachiri, schrijver van ‘Een jihad van liefde’, heeft de Konstanzer Konzilspreis gewonnen. Die prijs wordt tweejaarlijks uitgereikt aan mensen die bijdragen aan een toleranter Europa. Dat meldt DPA vanavond. Ook De Standaard Uitgeverij brengt het nieuws op zijn website.

De 39-jarige Mohamed El Bachiri verloor bij de aanslagen van 22 maart 2016 in Brussel zijn vrouw. Na de aanslagen schreef hij het boek ‘Een jihad van liefde’.

Met deze prijs wint de Belg 10.000 euro. Voormalige Europees president Herman Van Rompuy reikte de prijs uit. "Mohamed El Bachiri weerlegt alle stereotypen over migratie met zijn woorden en zijn leven. Hij belichaamt waardigheid, tolerantie en vergeving. Hij is wat we willen zijn", aldus Van Rompuy. Eerdere laureaten waren de Zwitserse schrijver en professor Adolf Muschg (2015) en de Duitse kardinaal Reinhard Marx (2017). 

Mohamed el Bachiri met zijn vrouw.
DR Mohamed el Bachiri met zijn vrouw.
photo_news2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Fatima De Clercq

    Een grote Mijnheer.!

  • marie-claire de bosscher

    hij was mijn collega bij de MIVB, een heel toffe en hartelijke mens; vanharte gefeliciteerd met de prijs !