Mogelijk vandaag al hinder door acties bij NMBS Logistics

BELGA
Een raad van bestuur bij NMBS Logistics is vervroegd van morgen naar vandaag. Vakbond ACOD-Spoor houdt evenwel vast aan de geplande acties in Namen, die morgen zijn gepland. Maar de vakbond sluit niet uit dat er vandaag al hinder ontstaat uit onvrede met de vervroegde zitting van de raad van bestuur.

ACOD-Spoor is van plan om morgen het reizigersverkeer in het station van Namen te blokkeren, van 9 tot 13.00 uur. De vakbond had die actie vorige week al aangekondigd.
 
Bij ACOD-Spoor sluit men niet uit dat er vandaag al hinder ontstaat. Bij de achterban is er immers onvrede over de beslissing om de raad van bestuur te vervroegen. Afgelopen nacht blokkeerde ACOD-Spoor overigens al het goederenvervoer in de stations van Montzen en Namen. In Montzen (Plombières), in de provincie Luik, verhinderden een honderdtal militanten het goederentransport richting Duitsland.
De bonden bij NMBS Logistics vrezen dat de activiteiten in Ronet (Namen) zullen worden stopgezet en zullen verhuizen naar Antwerpen, waardoor 97 banen bedreigd zijn.
 
De actie van vrijdag kan overigens nog worden opgeschort, aldus de vakbond, indien de raad van bestuur zou besluiten de beslissing over Ronet uit te stellen. (belga/tma)