Mogelijk 14 maanden cel voor Turkse agressor in Schaarbeek

Het Brusselse parket heeft vandaag een gevangenisstraf van 14 maanden geëist tegen een 45-jarige Turkse juwelier uit Schaarbeek die betrokken was bij drie gewelddadige incidenten. Ruim een jaar geleden had hij zijn partner bij de keel gegrepen en voordien was hij al slaags geraakt met een klant. Volgens zijn advocaat zijn de feiten sterk overdreven.

Het zwaarste incident vond volgens het Brusselse parket in november 2008 plaats, toen het tussen de juwelier en zijn vriendin tot een hoogoplopende ruzie kwam. Daarbij greep de man zijn vriendin bij de keel. Het dochtertje van de vrouw verwittigde de politie. Toen die ter plaatse kwam, deed het koppel alsof er niets aan de hand was. Nochtans stelden de agenten vast dat de vrouw een gezwollen oogkas had en striemen in de hals.

Trap in het kruis
In de maanden voordien had de juwelier het ook al aan de stok met een klant, die hij voor het oog van de bewakingscamera's in zijn zaak een trap in het kruis verkocht. Ook de bestuurder van een bestelwagen die zijn voertuig voor de juwelierszaak parkeerde, moest het ontgelden. De juwelier zou een kras in de wagen gemaakt hebben en met de bestuurder op de vuist gegaan zijn.

Volgens het parket heeft de man een agressieprobleem, maar de verdediging hield vol dat alleen het incident in de winkel bewezen is. Uitspraak volgt op 28 april. (belga/ypu)