Moerman pikt kritiek Dedecker niet

Ontslagnemend Vlaams minister Fientje Moerman (Open Vld) is niet te spreken over het feit dat Jean-Marie Dedecker (LDD) blijft verkondigen dat er een vergoeding van 35.000 euro was voorzien voor het modereren van vijf debatten in haar Hersentoer. "Dit bewijst dat het Jean-Marie Dedecker enkel te doen is om modder te gooien en halve waarheden en leugens te verkondigen", zegt Frank Beckx, woordvoerder van Moerman.

Beckx verwijst naar de briefwisseling die er geweest is tussen haar en Rudy Aernoudt, gewezen kabinetschef van Moerman en op het moment van de feiten secretaris-generaal van het departement Economie, Wetenschap en Innovatie.

In een eerste brief (van 13 februari 2007) is effectief sprake van een bedrag van 35.000 euro voor vijf dialoogsessies. Aernoudt antwoordde aan de minister dat dat bedrag hem "niet conform de marktprijzen" leek en vroeg of het niet om een vergissing ging.

In een brief van 8 maart 2007 hielp Moerman alle misverstanden de wereld uit door te bevestigen dat het bedrag van 35.000 euro inderdaad een vergissing was. Het moest gaan om een bedrag van maximaal 3.500 euro. Moerman vroeg Aernoudt ook haar vorige nota over de zaak "als onbestaande te beschouwen". (belga/vsv)

Moerman is niet te spreken over de beweringen van Dedecker.
Moerman is niet te spreken over de beweringen van Dedecker.