Moeizame avondspits na ongeval op Buitenring

BELGA
De avondspits in en rond Brussel verloopt moeizaam. Nadat de Buitenring in Brussel iets voor 17 uur opnieuw werd opengesteld, kwam het verkeer er vrij snel op gang. Veel automobilisten wilden de hinder ontwijken door de lokale wegen te kiezen, met als gevolg dat daar het verkeer vast zit. "De weggebruiker past zijn rijgedrag duidelijk met vertraging aan", zegt Hajo Beeckman van het Vlaams Verkeerscentrum.

Het verkeer gaat wel moeizaam op de E40 vanuit het centrum van Brussel richting Leuven. Maar het zijn vooral de lokale wegen rond Brussel waar het verkeer ernstige hinder ondervindt.

Veel automobilisten die vanuit Namen kwamen wilden Brussel binnenrijden via Oudergem en Etterbeek, waardoor het verkeer daar heel moeizaam gaat. Ook op de gewestwegen ten oosten van Brussel, de Leuvensesteenweg en de Woluwelaan, gaat het traag donderdagavond. Ten slotte zit het verkeer ook vast op de lokale wegen in de randgemeenten Zaventem, Kraainem tot zelfs in Steenokkerzeel.

Nadat de Buitenring werd opengesteld kwam het verkeer echter vrij snel op gang. Hierdoor gaat het op de ring redelijk goed, zegt Beeckman.

Heel donderdag was er grote verkeershinder in en rond de hoofdstad door een ongeval deze voormiddag met vier vrachtwagens en een bus ter hoogte van Kraainem. In de file die hieruit ontstond, stond een lekkende tankwagen die was geladen met de bijtende stof waterstofperoxide. Als gevolg hiervan werden de Buitenring, de Binnenring en, zij het kort, de E40 afgesloten voor het verkeer.

Onoplettendheid
Het ongeval is naar alle waarschijnlijkheid veroorzaakt door een onoplettendheid van één van de vrachtwagenchauffeurs. Dat blijkt uit de vaststellingen van de verkeersdeskundige van het parket Halle-Vilvoorde, zo meldt het parketwoordvoerder Gilles Blondeau. Bij het ongeval raakten twee vrachtwagenchauffeurs zwaargewond en zes inzittenden van de bus lichtgewond.

BELGA
BELGA
BELGA