Moeder uit Eppegem die peuter (2) op barbecue legde komt vrij

Facebook
De vrouw die twee jaar geleden haar dochtertje (2) verbrandde op de barbecue komt vrij uit de gevangenis. De Raadkamer moest vandaag beslissen of de vrouw geïnterneerd moest worden. Maar van de kamer hoeft Julie M. niet naar een psychiatrische instelling. Dagelijkse ambulante dagopnames volstaan. “Deskundigen zeggen dat ze een latente psychotische kwetsbaarheid heeft”, zegt haar advocaat Wouter Smet. “Buiten de dagopnames kan ze gaan en staan waar ze wil.”

Toen Julie M. (29) haar dochtertje in september 2017 doodde was ze volgens het psychiatrisch onderzoek ontoerekeningsvatbaar. De vrouw wilde naar eigen zeggen zelfmoord plegen en haar kind meenemen in de dood. Haar Iraanse man had in juni immers de scheiding aangevraagd en eerder al gedreigd dat hij hun kind naar zijn thuisland zou meenemen. 

Familieleden  zagen rook uit haar huis in Eppegem komen en verwittigden de hulpdiensten. Die konden M. nog redden, maar troffen er wel het verkoolde lichaam van haar dochtertje Pari aan. 

Sinds de moord zat Julie M. in voorlopige hechtenis. Vandaag mag ze de vrouwengevangenis van Berkendael verlaten. Ze krijgt onderdak bij familie. 
43 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Alicia Vanderaerschot

  Hoe is dit toch mogelijk! Een mama die haar hulpeloos kindje op een bbq zwiert loopt na slechts 2 jaar vrij rond, dit is waanzin. Toerekeningsvatbaar of niet, problemen waar je geen uitweg meer in ziet, onder psychose... het kan me allemaal geen barst schelen! Zulke mensen zijn de term ‘menselijkheid’ niet waart en horen niet thuis in onze samenleving! Dit verdient een straf van de bovenste plank! Al wie haar wil integreren is in mijn ogen even gestoord!

 • Serge Vanlandewyck

  En na 2 jaar miraculeus genezen . De wonderen zijn de wereld nog niet uit.

 • Peter Dignef

  Hoe erg het ook is .iedereen verdient een 2 de kans de rechters proberen ook maar hun best te doen .er komt veel meer bij kijken

 • Anny Bollens

  Ontoerekeningsvatbaar! Gemakkelijk toch, ongelooflijk weeral typisch België, waar gaat ons land naartoe? Daar moet serieus aangewerkt worden!

 • Gerard Braeckmans

  De meeste uitspraken van het gerecht hier zijn een schande! Is er niemand die de rechters ter verantwoording kan roepen? Of schorsen?