Moeder uit Bree die zoontje (6) doodde, wil deze week afscheid nemen

Tamara N.
rv Tamara N.
De 35-jarige Tamara N. uit Bree die vorige week haar zoontje van zes om het leven bracht, blijft in de cel. De advocate wil haar cliënt nog afscheid laten nemen van haar eigen zoontje. Het kind wordt vrijdag gecremeerd.

Maandagmiddag verscheen de vrouw voor de Tongerse raadkamer die haar aanhouding bevestigde. “Mijn cliënt werkt goed mee, maar verdere uitspraken kunnen we nog niet doen", zegt advocate Lynn Clerinx. “Ik heb wel aan de onderzoeksrechter gevraagd of de mama ook afscheid mag nemen van haar zoontje.  We denken dat dit ook ten goede komt voor haar eigen verwerking.”

Woensdag ten laatste beslist de onderzoeksrechter over de ingediende aanvraag. Indien hij instemt, wordt de moeder onder politiebegeleiding overgebracht naar het funerarium. Op de avondwake donderdag of uitvaart van vrijdag, zal ze niet aanwezig mogen zijn.

Er liggen tientallen beertjes aan het appartementsgebouw.
ANG Belgium Er liggen tientallen beertjes aan het appartementsgebouw.

Therapie

De 35-jarige vrouw zou nog steeds verward zijn en niet goed beseffen wat ze heeft veroorzaakt. Sinds een klein jaar was de vrouw gescheiden van haar partner. In het verleden had ze al eens een zware burn-out en ging ze al eens een half jaar in therapie voor psychische problemen, maar de laatste tijd zou ze stabiel geweest zijn. Wat haar stoppen dan toch deden doorslaan, is niet duidelijk. 

Het drama speelde zich vorige woensdag rond 19 uur af in haar appartement aan de Millenstraat in Bree. De politie vond in de badkamer het levenloze lichaam van de zesjarige jongen. Hij was om het leven gebracht door zijn eigen moeder. Het was de papa die zowel moeder als zoon aantrof in de badkamer. Hij kwam het kind ophalen aangezien ze gedeelde hoederecht hadden sinds de scheiding. 

Ook de moeder vertoonde letsels. Ze verwondde zichzelf toen ze uit het leven probeerde te stappen. De 35-jarige vrouw, een zelfstandige thuisverpleegster, had volgens haar omgeving geen signalen gegeven dat ze uit het leven wilde stappen. Naasten beschrijven haar net als een zeer liefdevolle moeder die haar uiterste best door voor haar kind.

Uitvaart

Donderdagavond om 18.30 uur vindt de avondwake plaats in de kerk van Kaulille. Vrijdag 4 januari om 10.30 uur zal de uitvaart plaatsvinden in dezelfde kerk. Na afloop wordt de kleine jongen gecremeerd in intieme kring. Groeten en condoleren kan na de avondwake en voor de uitvaart bij uitvaartcentrum Creemers. 

Links het slachtoffer. Rechts grote halfzus Alyssia Coemans.
RV Links het slachtoffer. Rechts grote halfzus Alyssia Coemans.

Wie met vragen zit over zelfdoding, kan terecht op het gratis nummer 1813 en op zelfmoord1813.be
8 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Dirk Kerkhof

  Als een moeder haar kind vermoord moeten we meedeleven hebben, haar begeleiden, etc... Als een man zijn kind vermoord is hij een onmens die gans zijn leven in de gevangenis moet. Als die moeder het niet meer zag zitten moet ze haar eigen leven beeindigen en niet dat van een onschuldig kind!

 • Cecarine De Smet

  We kunnen in niemand zijn hoofd kijken, maar als je stoppen doordraaien vind ik het laf om je kinderen van hun leventje te ontnemen, dit gaat er bij mij niet in. Sorry, hier heb ik geen begrip voor. Rust zacht klein ventje, je bent nu een schitterend sterretje.

 • Peggy Ivens

  Rust zacht kleine engel...

 • zina riffia

  Ze heeft in mijn ogen al afscheid genomen, de dag dat ze zijn leven heeft ontnomen. Tranen schieten in mijn ogen. Oooh lieve jongen, het gaat je goed daarboven. Rust zacht lief engeltje.

 • Fred Fourgon

  Veel sterkte voor alle betrokkenen. En wie zijn wij om te oordelen wat er in het hoofd van andere mensen omgaat, men kan (nog) niet in iemands hoofd kijken. Zeer droevige toestanden.