Moeder liet kinderen drugs dealen op speelplaats

AFP
Een moeder die haar twee minderjarige kinderen inzette voor haar drugshandel in Aarschot is vandaag door de correctionele rechtbank van Leuven veroordeeld tot twee jaar effectieve gevangenisstraf. De 14-jarige zoon en 16-jarige dochter ronselden klanten voor cannabis en speed tot op de speelplaats van hun school.

Debbie H. (36) uit Aarschot zette vanuit haar woning een handel in speed en cannabis op. Gedurende drie maanden in 2014 tekende ze voor 260 leveringen. Tot haar vaste cliënteel behoorden 27 personen, van wie diverse minderjarigen. Die werden benaderd door haar twee kinderen. Zij spraken potentiële klanten aan op school en onderhandelden over de prijzen. De schoolvriendjes kwamen dan aan huis de drugs ophalen.

De moeder voerde de drugs om de twee dagen in vanuit een Belgische stad en vanuit Nederland. Tot ze bij een huiszoeking op 6 november 2014 gepakt werd. Haar kinderen beloonde ze drie keer per week met een hoeveelheid cannabis voor eigen gebruik. De zoon verklaarde aan de politie dat hij twee jointjes per dag rookte. De moeder, die een invaliditeitsuitkering geniet, stelde dat ze dagelijks speed gebruikte.

Het openbaar ministerie vroeg de onmiddellijke aanhouding maar de rechtbank ging daar niet op in.