Moeder in beroep tegen veroordeling voor drievoudige kindermoord

BELGA
Sonja T.M., de 38-jarige vrouw die in februari 2015 de brand in Lennik veroorzaakte waarbij haar drie kinderen om het leven kwamen, is in beroep gegaan tegen haar veroordeling door de Brusselse correctionele rechtbank. Dat meldt RingTV en het nieuws wordt bevestigd door haar advocaat. 

Sonja T.M. bleef erbij dat ze niet de bedoeling had haar kinderen om te brengen en enkel handelde uit woede tegen haar partner, de vader van de kinderen. De rechtbank hechtte echter geen geloof aan haar versie en veroordeelde haar begin januari tot 28 jaar cel.

Sonja T.M. woonde met haar partner in Lennik, samen met de drie kinderen van het koppel, die 2, 4 en 6 jaar oud waren, en een oudere dochter van de vrouw uit een eerdere relatie. De verhouding tussen beide partners verliep allesbehalve over rozen, getuige de 25 politietussenkomsten voor partnergeweld. Op 11 februari 2015 brak er brand uit in een bijgebouw van de gezinswoning, waar de drie jongste kinderen aanwezig waren. De kinderen overleefden de brand niet. Vrijwel onmiddellijk bleek dat het vuur was aangestoken, waarna de moeder werd opgepakt en onder aanhoudingsbevel werd geplaatst voor moord op de drie kinderen.

Wraakzucht

Sonja T.M. gaf toe dat ze de brand had gesticht, uit woede tegen haar partner omdat een gerechtsdeurwaarder haar die dag documenten had bezorgd waaruit bleek dat haar partner de echtscheiding vroeg en de hoede van de kinderen opeiste. Ze zou wel niet geweten hebben dat de kinderen in het bijgebouw aanwezig waren.

De rechtbank liet van dat verhaal geen spaander heel. Volgens de rechters kon er geen twijfel over bestaan dat T.M. haar kinderen bewust in de brand liet sterven, enkel en alleen om haar eigen wraakzucht te voldoen.

Mozkito8 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Rigobert Deleu

  Die 28 jaar was al een lachertje en nog durven in beroep gaan . Met onze justitie en hun vonnissen heeft ze nog veel kans ook . Te zot voor woorden .

 • Jan Boden

  In beroep voor de moord op haar 3 kinderen. Ze zouden haar beter naar de hel sturen, daar brandt het alle dagen.

 • Heidi Werbrouck

  Hopelijk in beroep een nog veel hardere straf.

 • Ronny Vansteelandt

  Vrouw in beroep tegen veroordeling ... zou een betere kop geweest zijn. Dit kun je toch geen moeder noemen.

 • Jef Denijs

  Dergelijke moeders zitten altijd vol uitvluchten.