Moeder en zoon overvallen in ondergrondse parking van Leuvens ziekenhuis

Het Heilig Hartziekenhuis in Leuven.
Vertommen Het Heilig Hartziekenhuis in Leuven.
Een moeder en haar zoon zijn gisteravond overvallen in de ondergrondse parking van het Heilig Hartziekenhuis in Leuven. De dader werd snel gevat en is inmiddels aangehouden. Dat meldt het parket van Leuven vandaag.

Een 73-jarige vrouw uit Herent en haar 52-jarige zoon uit Leuven keerden rond 23 uur terug van een etentje. Op weg naar de parking merkten ze dat ze achtervolgd werden door een man met een kap over het hoofd. De onbekende stapte mee in de lift van de parking. Bij het buitenkomen op weg naar de auto duwde de man de vrouw omver en rukte haar handtas van de schouder. De bejaarde vrouw kwam daarbij ten val.

De zoon liep de overvaller achterna en kreeg klappen op het hoofd met een houten lat. Toch kon hij samen met zijn moeder de handtas bemachtigen voor de dader op de vlucht sloeg.

Aan de hand van de persoonsbeschrijving en een foto kon de politie al snel een 40-jarige verdachte uit Leuven inrekenen. Het parket vorderde een gerechtelijk onderzoek op verdenking van diefstal met geweld. De dader werd voorgeleid bij de onderzoeksrechter en aangehouden.
10 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • armand mudah

  Bert Boedts de parking word beheert door q park patienten hebben een voordeeltarief maar iedereen kan er parkeren dus niks illegaal geparkeerd

 • Jan Verstrepen

  En die is nu waarschijnlijk vrij en kan zijn 'werk' voortzetten.

 • Bert Boedts

  ze kwamen van een etentje om 23 h en hun auto stond in de ondergrondse parking van heilig hart , ik wist niet dat heilig hart een restaurant was , dat is het soort mensen die ook op parkings staan van gehandikapten ,geen respect voor ,natuurlijk is een overval nooit goed te keuren ,mischien gaan ze volgende keer niet illegaal ondergronds staan

 • tim vangompel

  Is hij al los? We zijn al een dag verder...

 • bert paulussen

  Beste mensen, de misdaadcijfers worden gemanipuleerd: politieagenten raden burgers aan zo weinig mogelijk misdaden aan te geven, kwestie van de misdaadcijfers naar beneden te halen. Zo doorzichtig allemaal! Wie gelooft die mensen nog?