Moeder en haar twee dochtertjes van voetpad gemaaid in Sint-Niklaas, één kind (5) overleden

.
Kristof Pieters .
Op de Antwerpse Steenweg in Sint-Niklaas is een auto rond 16.15 uur ingereden op een moeder en haar twee kinderen die op het voetpad liepen. Eén van de kinderen is daarbij overleden, bevestigen de hulpdiensten. De inzittenden van de wagen zijn opgepakt, meldt burgemeester Lieven Dehandschutter (N-VA) aan VTM NIEUWS. 

De bestuurder van de auto met Nederlandse nummerplaat verloor deze namiddag de controle in een bocht. Hij belandde op het voetpad ter hoogte van de ingang van supermarkt Lidl en reed de vrouw en haar twee kinderen frontaal aan. Volgens getuigen reed de auto aan hoge snelheid in op de slachtoffers en gingen de inzittenden daarna op de loop.

Eén meisje van 5 jaar overleefde de zware klap niet. De moeder en haar andere dochter raakten levensgevaarlijk gewond en zijn naar het ziekenhuis gebracht. De precieze omstandigheden van het ongeluk worden nog onderzocht. Er is een verkeersdeskundige aangesteld. Ook het labo en het parket zijn ter plaatse. 

Inzittenden opgepakt

Burgemeester Lieven Dehandschutter (N-VA) bevestigt aan VTM NIEUWS dat de inzittenden van de wagen zijn opgepakt. Het gaat om de bestuurder en twee passagiers. Het parket van Oost-Vlaanderen, afdeling Dendermonde kan alleen bevestigen dat één kind overleden is. Het is nog niet duidelijk of er sprake was van een vluchtmisdrijf en of er betrokkenen voorgeleid worden bij de onderzoeksrechter. Het parket zal pas morgen communiceren over de omstandigheden van het ongeval en eventuele voorgeleiding van betrokkenen.

Normaal gezien kan de bestuurder aangehouden worden voor het veroorzaken van een dodelijk ongeval, maar als er sprake is van vluchtmisdrijf of schuldig verzuim kunnen ook de andere inzittenden voor de onderzoeksrechter verschijnen. De verhoren van de verdachten vanavond moeten meer duidelijkheid brengen.

.
Kristof Pieters .139 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Kishainelly Nassy

  Ik hoop echt dat het goed gaat met die andere 2 die mensen in de auto zijn gewoon gek geworden ze hbben een kind dood gemaakt en 2zijn zwaar gewond nou dat is 2jaar zitten vind ik want er is een kleine meisje (5) overleden door hun

 • roger geens

  Niet te veel woorden aan vuilmaken .Nu dadelijk in de cel ,onderzoek eindigen en daarna zo snel als mogelijk snelrecht en het oordeel van de rechter direct uitvoeren ,indien beroep geen probleem .Snelrecht ook toepassen bij beroep en tijdens de lopende dagen /weken verblijf in de cel verlengen .Maak daar nu eens ernstig werk van .

 • Gaston FOUBERT

  @nijs marc, niet iedereen rijdt te snel man, spreek voor jezelf. Hadden die gasten zich gehouden aan de snelheidslimiet was dit niet gebeurd want ik denk niet dat je daar 70 of 90/uur mag rijden.

 • sandra segers

  Ik wordt hier telkens triestig van:'( Rust zacht lieve meid ✝ Heel veel sterkte met dit zware verlies en hopelijk spoedig herstel voor de mama en kind...krijg dat nieuws eens als papa :'( Weeral een gezin getekend voor het leven...zo oneerlijk.

 • Isabelle Martin

  Sterkte aan de ouders , familie en vrienden ....