Moeder en dochter (2) uit wagen geslingerd bij ongeval met vluchtmisdrijf

kos
Een Vlaams gezin uit Stekene is zaterdagavond gewond geraakt toen hun wagen op de E34 moedwillig van de weg werd gereden door een BMW-rijder. Moeder L. D.G. (36) en dochtertje H. (2) werden uit de wagen geslingerd, maar overleefden de crash.

De aanrijder was omstreeks 19 uur bij het gezin komen bumperkleven, sneed hen de pas af en reed nadien gewoon door terwijl de gezinswagen crashte. Vader I.P. (37) doet vanuit het ziekenhuis het verhaal: "Terwijl ik een vrachtwagen voorbijstak, ging het voor de dikke BMW achter ons klaarblijkelijk niet snel genoeg. Hij plakte tegen de achterkant van onze gezinswagen. Toen ik naar het rechtse rijvak ging, stak hij ons voorbij en reed hij ons aan. Met het achterste van zijn wagen tikte hij onze snuit aan."

De gezinswagen schoof door de klap de berm op en duikelde twee tot drie meter naar beneden, de lager gelegen parallelweg op. De flank langs de passagierskant ving de klap op en de wagen kwam uiteindelijk weer op vier wielen terecht. Het wrak schoof nog een tiental meter verder en kwam uiteindelijk tot stilstand tegen een betonnen boordsteen.

De klap was zo heftig, dat de portieren openvlogen en de moeder en het jongste kind van amper twee uit de wagen geslingerd werden. "Ze moeten uit hun gordels zijn geglipt", zegt de vader. "Het is heel snel gegaan. Ik herinner me nog dat ik de wagen heb rechtgetrokken, daarna is het één waas. We mogen van geluk spreken dat er op dat traject geen bomen stonden en dat we niet in de gracht zijn beland."

Engelbewaarder
Mama L., dochter H. (2) en zusje R. (7) lagen gisteren nog op intensieve. De moeder heeft een klaplong en drie gebroken ribben. De peuter een stevige hersenschudding en een gekneusde long. Haar oudere zus brak haar dijbeen. Het zoontje (5) van het gezin zat niet in de wagen. "De kleinste slaapt veel en vindt het helemaal niet zo fijn in het ziekenhuis, maar alles komt wellicht goed. We hebben een goede engelbewaarder", zegt de vader, die zelf gewond raakte aan de armen.

Het gezin komt liever niet met hun namen in de krant. "We zijn erg geschrokken. Mijn vertrouwen in de medeweggebruiker heeft een deuk gekregen. Ik ben intussen naar het wrak gaan kijken. Onze Nissan Sunny, met zijn 25 jaar net een oldtimer, is nu niet meer dan een verfrommelde koekendoos." Een vrachtwagenchauffeur zag naar verluidt alles gebeuren. Volgens het parket was er wat betreft de gezinswagen alvast geen overdreven snelheid of alcoholintoxicatie in het spel. Het gaat nu op zoek naar de bestuurder van de BMW, die vluchtmisdrijf pleegde.