Moeder doodt twee kinderen in Henegouwen, derde slachtoffer in kritieke toestand

RTL-TVI
In Erquelinnes (Henegouwen, tegen de Franse grens; nvdr) heeft een moeder twee van haar drie kinderen gedood. Orphée en Cérès zouden volgens RTL 22 maanden en zeven jaar oud geweest zijn. Het derde kind (9) verkeert in kritieke toestand, laat de burgemeester weten. 

“De vrouw zelf is er ook heel erg aan toe”, klinkt het. Julie L. probeerde naar verluidt zelfmoord te plegen via een overdosis aan medicijnen. Het was de vader van het gezin die in de late namiddag de vreselijke ontdekking deed.

Burgemeester David Lavaux kende de familie persoonlijk. Volgens hem hebben twee ingrijpende feiten tot de wanhoopsdaad geleid. “Eerst en vooral heeft ze een abortus moeten doorstaan. Maar daarnaast hakte ook de lockdown er diep in. Ze kwam niet meer buiten, haar kinderen waren ook nog niet teruggekeerd naar school.”

Uit getuigenissen van de buren komen dezelfde pijnpunten naar voren. Er waren tekenen dat het niet zo goed met haar ging, maar dit zag niemand aankomen. “Ze hield zo veel van haar kinderen, vooral de jongste was haar absolute oogappel”, klinkt het. De moeder gaf vroeger les in verschillende scholen, maar sinds de geboorte van Orphée was ze thuisgebleven.

De vader van het gezin werd opgevangen door slachtofferhulp. Ook de aanwezige agenten en ambulanciers zullen psychologische ondersteuning krijgen.

Wie vragen heeft over zelfdoding kan anoniem contact opnemen met de Zelfmoordlijn op het gratis nummer 1813 of op www.zelfmoord1813.be.
5 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Els Gielen

  Rust zacht engeltjes

 • Housen Mrabet

  Sterkte aan de familie

 • Ikram Gurler

  Verschrikkelijk gewoon veel sterkte aan de papa en familie

 • zina riffia

  Shock, oh mijn lieve kindjes. De vakantie was zojuist begonnen, mijn hart. Als buitenstaander raakt dit me enorm hard. Heel veel sterkte voor de papa, en hopelijk komt de 8 jarige erdoor. Lieve kindjes, nu zijn jullie sterretjes aan de hemel. Veel te vroeg heengegaan. Rust zacht.

 • Anita Banasiak

  Sterkte