Moeder doodt kind (2) in Zemst, lichaam verkoold teruggevonden

Mark Baert

In de garage van een woning aan de Brusselsesteenweg in Zemst is rond 20 uur een verkoold kinderlijkje aangetroffen. Mogelijk gaat het om de tweejarige dochter van een 27-jarige vrouw van Afrikaanse origine die zich eveneens in de woning bevond en met een zware CO-intoxicatie naar het ziekenhuis werd gebracht. Dat meldt het parket van Halle-Vilvoorde.

Volgens het parket werd het verkoolde lijk aangetroffen op een barbecue. De ontdekking gebeurde door familieleden van de vrouw, die bij aankomst aan de woning rook zagen komen uit de garagepoort en om die reden de brandweer verwittigden. Het parket heeft het labo, een branddeskundige en een wetsdokter gevorderd en zal later vannacht zelf ook ter plaatse gaan.

Het slachtoffer en de moeder -beiden van Afrikaanse origine- woonden pas recent in de buurt. De moeder zou haar kind om het leven hebben gebracht en daarna zelf uit het leven willen stappen. Volgens buurtbewoners zou de vrouw al een tijdje depressief zijn.

Wie met vragen zit rond zelfdoding, kan terecht bij de Zelfmoordlijn op het gratis nummer 1813 en op de website www.zelfmoord1813.be.

Mark Baert25 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • MYRTHE PASS

  Ja,ja,ja... ze wou zelf uit het leven stappen? Wel bizar dat de kinderen bij een familiedrama steeds dood zijn en de dader(es) het overleefd. Waar was haar liefde voor haar dochter? Legde ze haar kindje hulpeloos op de barbecue voor ze het aan stak? Ik voel hierin veel haat van de moeder.

 • Ariba EnlosAndes

  Geen vergoelijking voor te geven.Kinderen zijn iets moois.Ben Papa van een bijna 13 en Opa van bijna 5jarige Dame,zulk mooi spul.

 • Sylvie Gourdin

  het is in werkelijkheid nog erger: op de bbq gelegd terwijl het kind sliep! Dus levend in het vuur gelegd. Er zijn buren dat nog wat geroep hebben gehoord en dan was het weer stil. Verschrikkelijk is het!!!

 • Vercammen Koen

  En op deze manier krijgt onze gemeente toch ook nog wat bekendheid

 • Steven Jacobs

  Ik kwam net terug van het joggen en stond in de douche toen ik de vele sirenes van ver hoorde aankomen. Heel de straat stond vol met brandweerwagens, ambulances, de MUG en politie. Wetende dat ik tijdens het joggen werkelijk op 15 meter van die beruchte garage ben gepasseerd, wellicht op het moment dat de gruwelijke feiten zich daar voordeden, doet me gewoonweg huiveren. Onvoorstelbaar dat een moeder haar dochtertje zoiets kan aandoen. Daar zijn geen woorden voor.