Moeder doodt 5 kinderen in Nijvel

In Nijvel zijn gisterenmiddag de lichamen van vijf kinderen gevonden. Ze zijn omgebracht door hun moeder, die om 14.45 zelf de hulpdiensten verwittigde. Daarna probeerde ze zelfmoord te plegen. Ze werd opgenomen in het ziekenhuis van La Louvière, maar is buiten levensgevaar. Het parket van Nijvel spreekt van een wanhoopsdaad.

De kinderen, vier dochters en één zoon, waren tussen de drie en veertien jaar oud: Yasmine (1992), Nora (1995), Myriam (1997), Mina (1999) en Medhi (2003). De vader van de kinderen, die in de farmaceutische sector werkt, was op zakenreis op het moment van de feiten. Hij kon pas enkele uren later op de hoogte gebracht worden van deze tragedie. Het staat vast dat hij niets met de moorden te maken heeft.

Afscheidsbrief
De moeder zou haar voornemen in een brief hebben meegedeeld aan een vriendin, die ook in Nijvel woont. Uit analyse van de afscheidsbrief blijkt dat de vrouw zich in een "uiterst verwarde situatie" bevond. De moeder zou een depressie gehad hebben, waarvoor ze een psychologische behandeling kreeg. Toch is het voor het parket tot op heden nog onduidelijk wat de exacte redenen waren voor haar daad. Als haar daad beraamd was en als ze verantwoordelijk wordt geacht voor haar daden, kan de vrouw beschuldigd worden van moord, aldus de woordvoerder.

Bij het onderzoek trok één element de aandacht van de speurders die het huis onderzochten. Twee keer werd er op de voordeur 'bel de politie' geschreven. (belga)

Procureur Jean-Claude Elslander geeft uitleg over het dramatische voorval.
Procureur Jean-Claude Elslander geeft uitleg over het dramatische voorval.