Moeder die baby in Gent verstikte aangehouden

De moeder van de baby die overleed in de Lange Violettestraat in Gent, is aangehouden door de onderzoeksrechter in Gent. Dat bevestigt parketwoordvoerster An Schoonjans. De 40-jarige alleenstaande vrouw heeft bekend dat ze haar drie maanden oude dochtertje met een kussen had verstikt.

Spoed
De moeder bracht het kind gisterenochtend binnen op de spoedafdeling van het Jan Palfijnziekenhuis in Gent. De spoedarts kon alleen nog de dood van het kind vaststellen. De vrouw werd verhoord door de lokale politie en in haar woning aan de Lange Violettestraat vond een huiszoeking plaats. Uit haar verklaring blijkt dat de vrouw een eind wou maken aan haar leven en aan het leven van haar kind.

Nogal gespannen
Moeder Doris I. heeft onmiddellijk volledige bekentenissen afgelegd aan de politie en de onderzoeksrechter. Het kindje was op 20 december vorig jaar geboren in het Jan Palfijnziekenhuis. De vrouw was een bewust ongehuwde moeder die via donorschap zwanger werd. "De vrouw verklaarde dat ze de laatste tijd nogal gespannen was en dat ze het eigenlijk allemaal niet meer zag zitten", zegt parketwoordvoerster Schoonjans. "Of de vrouw een postnatale depressie had, moet nog verder onderzocht worden. De onderzoeksrechter heeft een psychiater aangeduid om de vrouw te onderzoeken.

Goed verzorgd
Er zijn wel aanwijzingen dat ze voorheen goed voor het kind heeft gezorgd. Ze heeft woensdagavond echter beslist om de feiten te plegen. Ze heeft haar dochtertje met een kussen versmoord en heeft nadien verschillende pogingen ondernomen om zichzelf van het leven te beroven." De vrouw liep daarbij lichte verwondingen op. Ze zal vandaag medisch onderzocht worden. De vrouw is ondergebracht in de psychiatrisch afdeling van de gevangenis. Deze voormiddag vindt ook een autopsie plaats op het lichaam van het kind. (belga/tdb)