Moeder Belgische zakenman in Rusland: "Hij stierf geen natuurlijke dood, de waarheid is in handen van Poetin"

VTM NIEUWS
De Belgische zakenman Bruno Charles De Cooman is woensdag in Rusland overleden en volgens zijn moeder gaat het om kwaad opzet. Volgens de Russische autoriteiten zou de man uit het raam van zijn appartement op de achtste verdieping gevallen zijn. Het Belgische federaal parket is een onderzoek gestart.
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Het dossier is gefederaliseerd om in eerste instantie zoveel mogelijk informatie te verkrijgen. Dat is vrij standaard bij verdachte overlijdens in het buitenland, zo is vernomen bij het federaal parket. Het parket heeft op dit moment nog geen aanwijzingen voor kwaad opzet. "We zitten nu in volle informatievergaringsfase", klinkt het.

Maar volgens Marie-Madeleine Meunier, de moeder van De Cooman, zijn de Russen schuldig aan de dood van haar zoon. De topman van het Russische staalbedrijf NLMK ging volgens zijn moeder 's middags nooit naar zijn appartement. 

"Woensdag kreeg hij de vraag om dat wel te doen, hij had ook net naar zijn zus een bericht gestuurd dat alles goed ging. Enkele ogenblikken later ligt zijn lichaam op het gelijkvloers op de grond", zegt zij tegen VTM Nieuws. Volgens haar was er iemand in De Cooman zijn appartement, die hem verdoofd heeft en hem door het raam heeft gegooid.

De Cooman had eerder een burn-out, maar volgens zijn moeder is zelfmoord uitgesloten. "Hij was een diep gelovig mens, hij zou zoiets nooit doen."

De politie van Moskou verklaarde aan het Russische persagentschap TASS dat het lichaam van De Cooman "de karakteristieken van een val op grote hoogte" vertoont. Nog volgens het agentschap werden in het appartement geen sporen van geweld aangetroffen. Volgens de Russische autoriteiten gaat het niet om een verdacht overlijden, maar het federaal parket in ons land volgt die stelling niet en is een onderzoek gestart.

VTM NIEUWS6 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • eric maier

  erg voor de moeder. Maar diepgelovigheid is geen garantie voor mentale stabiliteit, integendeel zelfs. De kans bestaat wel dat hij iets op het spoor was in het bedrijf en hij is uitgeschakeld om het onder de radar te houden. Maar zelfdoding mag je ook niet uitsluiten.

 • Patrick Dewael

  Zoals gewoonlijk hebben de Russen het gedaan.

 • alex devos

  Elk in zn eigen land .dat zou al de helft schelen. Je weet op voorhand dat in die landen niet het zelfde is of hier .r.i.p.voor familie

 • Elisa deJong

  Verschrikkelijk wat er gebeurd is, hoop de ware toedracht wordt bekend. V harte gecondoleerd voor de rouwenden.

 • stef peetrus

  Stop nu toch eens over Poetin. Madamen heeft u bewijzen ? Zo ja, toon ze, indien niet ...