Moeder (27) blijft in cel voor poging tot gifmoord op driejarig zoontje

Getty
De Brugse raadkamer heeft de aanhouding van een 27-jarige vrouw uit Eernegem verlengd met een maand. De vrouw wordt verdacht van poging tot gifmoord op haar driejarig zoontje. J.G. zou het kind een dosis van de pijnstiller tramadol toegediend hebben.

Het driejarig kind werd begin juli in kritieke toestand overgebracht naar het Universitair Ziekenhuis in Gent. Onderzoek bracht aan het licht dat het jongetje bijna bezweken was aan een dosis van de pijnstiller tramadol. Dergelijke zware pijnstillers worden normaal niet aan jonge kinderen toegediend, waardoor de ouders in het vizier van de speurders kwamen.

Een maand geleden, op woensdag 18 juli, werden beide ouders aangehouden. De vader was een dag later opnieuw op vrije voeten. J.G. bekende immers dat ze haar zoontje de pijnstiller toediende. Naar eigen zeggen wilde de vrouw het jongetje opzettelijk zieker maken, zodat hij zou opgenomen worden in het Zeepreventorium in De Haan. Een gerechtspsychiater zal moeten uitmaken of de vrouw lijdt aan het syndroom van Münchhausen by proxy, een psychiatrisch syndroom waarbij een persoon fysiek en/of psychisch mishandeld wordt. De patiënt zal vervolgens herhaaldelijk medische hulp zoeken voor bewust gefingeerde stoornissen of ziektes bij een derde.

Opvallend genoeg verzinde J.G. een ander verhaal in een briefje dat ze schreef aan haar partner. Daarin wijst ze haar moeder aan als de dader. De oma van het jongetje was in eerste instantie ook even verdacht, omdat het om haar medicijnen ging. 
2 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


  • sandra caboor

    ik vind het jammer voor dat kindje het kindje zou moeten de beste zorgen krijgen

  • VIVIANE bastenie

    Wat voor een mensen lopen er toch rond op deze aardbodem ? Het lijkt wel dat er meer gestoorden vrij rond lopen dan normaal denkende mensen.Zelfs de wereldleiders zijn zwakbegaafd en zijn pshychopaten,ons ras is achteruit aan het gaan betreffende verstand en normen,besef en waarden.