MIVB wil meer agenten op 'probleembussen'

UNKNOWN

De MIVB-top wil meer politieaanwezigheid op Anderlechtse buslijnen. Ze vraagt Brussels minister van Mobiliteit Pascal Smet (sp.a) om extra middelen.

Professionele slachtofferhulp
Naast de vraag om meer politiesteun hebben de vakbonden en de MIVB-directie nog drie belangrijke veiligheidsdoelstellingen naar voor geschoven. "Ten eerste willen we professionelere slachtofferhulp voor werknemers die geconfronteerd worden met agressie", zegt MIVB-woordvoerster An Van Hamme.

Verkeerscentrales
"De emotionele shock moet erkend worden als arbeidsongeval. Ook richten we een permanent veiligheidscomité op met directie- en vakbondsleden dat meteen inzetbaar is bij grote problemen. Ten derde moet de samenwerking tussen de zes verschillende verkeerscentrales van de MIVB verbeteren, om sneller op problemen te anticiperen", verduidelijkt ze nog.

Te weinig mensen
Niet alle probleembussen hebben een extra begeleider aan boord wegens te weinig beschikbare mensen. Op weekdagen tijdens de paasvakantie rijden er dagelijks meer dan tweehonderd bussen en trams op probleemlijnen 46, 75 en 56. (belga/tdb)