MIVB-medewerkers op de vuist met agressieveling in Brussels metrostation

Illustratiefoto.
Photo News Illustratiefoto.
Het Brusselse parket bevestigt dat er een opsporingsonderzoek is geopend naar aanleiding van een vechtpartij waarbij MIVB-medewerkers betrokken zouden geweest, afgelopen zaterdag in het metrostation De Brouckère. Volgens de krant La Capitale werden vier MIVB-medewerkers daarbij opgepakt door de politie, maar het parket nuanceert. "Ze werden meegenomen voor verhoor", zegt parketwoordvoerder Denis Goeman. "Ze zullen later nogmaals opgeroepen worden voor een uitgebreider verhoor."

Het incident vond zaterdag rond 07.00 uur plaats, toen de MIVB-medewerkers een man aanspraken die in het station lag te slapen. Toen die medische bijstand weigerde en geen geldig vervoersbewijs bleek te hebben, vroegen de MIVB-medewerkers hem het station te verlaten. De man leek daar eerst op in te gaan, maar werd plots agressief, waarop het tot een vechtpartij kwam. In die vechtpartij raakten twee MIVB-medewerkers gewond. De politie kwam ter plaatse en nam alle betrokkenen mee voor verhoor, aldus het parket.

"Er is een opsporingsonderzoek geopend om de juiste omstandigheden van de vechtpartij te achterhalen", zegt parketwoordvoerder Denis Goeman. 
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Jan Lemmens

    Tijd voor meer politie in de stations. We kennen die amokmakers al te goed, het zijn dezelfde personen die nooit betalen voor het openbaar vervoer.