MIVB-bus rijdt zeven voetgangers aan in Brussel: bestuurder werd mogelijk onwel

.
Mark Baert .
Eén persoon verkeert in levensgevaar na het ongeval met een bus van de Brusselse openbaarvervoersmaatschappij MIVB. In totaal werden acht personen, de buschauffeur en zeven voetgangers, overgebracht naar het ziekenhuis met verwondingen. Dat laat de politie Brussel Hoofdstad Elsene weten.

"Verschillende elementen wijzen erop dat de bestuurder van de bus onwel is geworden", aldus politiewoordvoerster Ilse van de Keere. De bus ramde een geparkeerd voertuig en reed ook zes voetgangers aan. Zowel de buschauffeur als de voetgangers zijn gewond, maar over hun toestand is niet meer geweten.

Verschillende ziekenwagens zijn ter plekke en de politie maakt de eerste vaststelling van het ongeval. Het verkeer in de Koloniënstraat richting het Centraal-Station wordt lokaal omgeleid. In de richting van de Wetstraat kan het verkeer wel nog rijden.

Het busverkeer van de MIVB tussen de haltes Centraal-Station en Park is onderbroken
9 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Gerard Braeckmans

  Alez, er zijn mensen die zelfs zouden willen om bussen te verbieden! Waar zit jullie verstand. Ga jij dan maar met paard en kar door Brussel.

 • marie de bosscher

  katrien caers, ge praat gelijk een kip zonder kop.... bussen zijn niet gevaarlijk, en dit kon een automobilist of een bestuurder van een belbus ook overkomen, je hebt het niet in de hand als je onwel wordt, heeft niks te maken met wat je bestuurt in dit geval; vorige week in dendermonde : autobestuurder onwel geworden, frontaal tegen bus, en bus in de gracht, autobestuurder dood.... die had een zwaar infarct gekregen terwijl hij reed... bus gevaarlijk ???? neen dus.

 • Hendrik Somers

  De man had wellicht net de planning voor de nieuwe shiftregeling ontvangen... Je word van minder onwel

 • Katrien Caers

  Weer een ongeval met een bus. Die zijn veel te gevaarlijk. En het merendeel van de tijd rijden ze nog leeg ook. Waarom geen belbus grootte van bussen. En meer inzet wanneer nodig. Dan zijn het tenminste geen rijdende moordwapen meer. Een mogelijk en onwaarschijnlijker ongeval heeft dan veel kleinere gevolgen. Om niet te spreken over de verkeersellende die dergelijke grote bussen met zich meebrengen. Sterkte aan alle getroffen mensen, maar een dikke buis voor de lijn, de mivb en de tec.

 • rudy mostaert

  Yep jorg de clerck , allemaal te voet