Misdrijven op Brussels openbaar vervoer met vijfde gedaald

BELGA
Het aantal misdrijven op het openbaar vervoer in Brussel is met een vijfde gedaald. Zondag zal het precies een jaar geleden zijn dat een controleur van de Brusselse vervoersmaatschappij MIVB doodgeslagen werd. De overheid nam toen extra maatregelen om de veiligheid op het openbaar vervoer te verhogen.

Zondag zal het precies een jaar geleden zijn dat MIVB-controleur Illiaz Tahiraj werd doodgeslagen. Hij was opgeroepen door een de chauffeur van een bus die aan het Redersplein een aanrijding had gehad met een wagen. De chauffeur van die wagen had een vriend opgetrommeld en samen hebben ze de controleur zwaar aangepakt.

Na de dood van Tahiraj werden verschillende maatregelen uitgewerkt: er kwamen extra politieagenten en bijkomend veiligheidspersoneel voor de MIVB. Dat lijkt zijn vruchten af te werpen. Volgens cijfers van minister van Binnenlandse Zaken Joëlle Milquet (cdH) is het aantal misdrijven op het openbaar vervoer in Brussel met een vijfde gedaald. Het aantal arrestaties is dan weer met 26 procent gestegen.

MIVB-controleur Illiaz Tahiraj werd vorig jaar doodgeslagen.
EPA MIVB-controleur Illiaz Tahiraj werd vorig jaar doodgeslagen.