Minstens tot dinsdagmiddag geen treinen tussen Brugge en Blankenberge door ongeval met vrachtwagen

.
Mathias Mariën .
Het treinverkeer tussen Brugge en Blankenberge is momenteel in beide richtingen volledig onderbroken door een ongeval met een vrachtwagen. De truck was vermoedelijk te hoog geladen en raakte ter hoogte van de Stationsweg in Dudzele een bovenleiding. 

De schade is aanzienlijk. Het treinverkeer zal vermoedelijk nog urenlang onderbroken blijven. Er worden vervangbussen ingelegd om reizigers op hun bestemming te krijgen. Er staan gelukkig geen treinen vast. 

Reizigers uit Blankenberge hebben de toelating om met de kusttram naar Oostende door te reizen, en vandaar de trein te nemen naar het binnenland. 

Infrabel verwacht ten vroegste morgenmiddag weer treinen op één spoor, maar heeft nog geen vooruitzichten over de herstelling van de bovenleiding boven het tweede spoor.

Infrabel roept vrachtwagenbestuurders op altijd waakzaam te zijn aan en in de buurt van overwegen. Infrabel-woordvoerder Frédéric Petit wijst erop dat er grosso modo elke maand een incident is met een kapotgereden bovenleiding, elke keer met zware gevolgen. 
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Fred Fourgon

    Ja de plaatjes met bliksemschicht op elke overweg van geëlektrificeerd spoor, die de maximale toegelaten hoogte aangeven voor dwarsend verkeer, hangen daar met redenen.