Exclusief voor abonnees

Minstens 1 meter groot, 8 jaar oud en... niet te zwaar: Bobbejaanland zet bezoekers op de weegschaal

Photo news
Een maatje meer of minder? In pretpark Bobbejaanland maakt het een verschil. Medewerkers kunnen bezoekers van de waterattracties sinds kort vragen om plaats te nemen op een weegschaal. “We vragen dit enkel als er twijfels zijn over het overschrijden van de maximale gewichtslimiet”, zegt woordvoerster Peggy Verelst.

Minstens 1 meter groot en minimum 8 jaar oud. Wie al eens een pretpark bezocht heeft, kent de veiligheidslimieten die gelden voor lengte of leeftijd. Dat er ook een maximum gewicht verbonden is aan bepaalde attracties is minder geweten. Bij pretpark Bobbejaanland in Lichtaart komt daar nu verandering in. Parques Reunidos, de Spaanse eigenaar van het park, heeft beslist om een weegschaal te plaatsen aan vier waterattracties.

Evacuatie

Je hebt 20% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en steun Rode Neuzen Dag. Jouw eerste betaling gaat integraal naar Rode Neuzen Dag

 • Steun Rode Neuzen Dag en word abonnee voor 27/11
 • Slechts €6,95 per 4 weken
 • Stop wanneer je wil
Abonneer je nu6 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • mieke jansens

  niet meer dan normaal .. veiligheid primeert

 • Angelo Cabooter

  In liften heb je ook een bepaalde gewichtslimiet. Vaak staat er op 8 tot 10 personen of soms tot 2000kg (of hoger, hangt van de lift af) dus bij attracties mag dat ook.

 • Bert De Jaegher

  als er iets zou gebeuren en achteraf blijkt dat er teveel zware personen in een boomstam zaten, wat dan ???? boodschap is dat veiligheid altijd nr 1 is. Goed gedaan van Bobbejaanland !!!

 • Elle Devee

  Zoals altijd wordt er weeral wei ig genuanceerd bericht zeker in de titel. Toch normaal dat men veiligheidsmaatregelen neemt. Als je niet wil gewogen worden ga dan niet met 4 in zo'n wagentje

 • Lucas Vandebrug

  Groot gelijk , veiligheid voor alles , 10/10 voor Bobbejaanland