Ga naar de mobiele website
^ Top

Minnaar van met bijl vermoorde vrouw is 'Paralympiër van het jaar'

Wim Decleir pakte vorig jaar nog zilver op het WK handbike.
Wim Decleir pakte vorig jaar nog zilver op het WK handbike.
De minnaar van Vanessa Dejaeghere, de vrouw die maandag in Waregem door haar razende echtgenoot met een bijl werd afgeslacht toen hij de ontrouw ontdekte, is topatleet Wim Decleir. De 40-jarige handbiker werd enkele maanden geleden nog verkozen tot 'Paralympiër van het jaar'. Dat meldt de krant Het Laatste Nieuws.

Wim Decleir was in zijn jeugd een beloftevolle voetballer, maar op zijn achttiende sloeg het noodlot toe. Bij een motorongeluk verloor hij zijn linkeronderbeen. Decleir groeide uit tot een topper in het handbiken. Op het WK handbike won hij vorig jaar nog zilver. Het leverde hem de titel van beste Belgische paralympiër op. Hij is een van onze speerpunten voor de Paralympics van komende zomer in Londen.

Sauna
Sinds enkele jaren had Decleir ook een geheime relatie met Vanessa Dejaeghere, de 34-jarige vrouw die maandag in Waregem door haar man op gruwelijke wijze werd vermoord. De 33-jarige tuinaannemer kon door de sneeuw niet buiten werken en trof zijn vrouw thuis aan, klaar om te vertrekken naar de sauna met haar minnaar. Na een hevige ruzie bekende de vrouw dat ze haar man bedroog. Hij ging door het lint en slachtte zijn vrouw af met een bijl.

Kapot
Enkele minuten later arriveerde een nietsvermoedende Wim Decleir aan het huis en werd meteen door de politie ondervraagd. Decleir woont in Harelbeke met zijn vrouw en twee kinderen. Die (eveneens bedrogen) vrouw getuigt in Het Laatste Nieuws dat haar man kapot is door het drama, maar ze weet nog niet of ze hem zijn ontrouw zal kunnen vergeven.

Lees er meer over in de krant Het Laatste Nieuws op p.3

Meer over


Meld een bug