Ministerraad erkent schietpartij Luik als terreurdaad

BELGA
De ministerraad heeft de aanslag van Luik erkend als een daad van terrorisme. Hij keurde daarvoor een koninklijk besluit goed van minister van Justitie Koen Geens (CD&V).

Hierdoor kunnen de slachtoffers of hun naasten een beroep doen op de Commissie voor financiële hulp aan slachtoffers van opzettelijke gewelddaden.

Bij de aanslag bracht Benjamin Herman eind mei drie mensen om het leven: twee politieagenten en een 22-jarige jongeman. Nadien werd hij zelf door de politie neergeschoten. 
4 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Gerard Braeckmans

  Daar zal wel over gepraat geweest zijn, met aangepaste catering.

 • Jef Denijs

  Als dat geen terreur was, bestaat het woord gewoon niet. Het is wel terreur die veroorzaakt werd door een wereldvreemde justitie. Wie laat nu een geradicaliseerde crimineel vrij rondlopen.

 • Marlon Arlaud

  Moslims aanpassen? Naar jullie waarden? Wat denk jij wil niet grappenmaker? Normen en waarden zijn niet van jullie belgen normen en waarden iets wat elke mens moet bezitten, daar ga jij niet over en daar gaat europa niet over, het enige wat ik me afvraag is of jij het uberhaut wel hebt met je triest reactie, heb je niet geleerd spreken is zilver zwijgen is goud? Dit geldt dus zeker voor jou

 • Paul Philippaerts

  Geweldig razendsnel, onze regering schiet echt iets uit zijn sloeffen. Daar moest je dan ook geweldig zwaar over nadenken natuurlijk. Eerst blunder justitie en dan een regering die loopt te slapen, wereldvreemd, afstandelijk in de dubbele betekenis. De regering van de verandering.