Minister wil verbod op Mosquito

UNKNOWN

Marc Tarabella, minister van Jeugd in de Franse gemeenschapsregering, pleit voor een verbod op Mosquito-toestellen. Een Mosquito is een toestel dat hangjongeren moet verjagen dankzij een schelle en irritante toon die alleen de jeugd kan horen.

Europees verbod
Tarabella wil de Belgische autoriteiten vragen om het probleem van de Mosquito op Europees niveau te behandelen. Hij vraagt de activering van de Rapex-procedure, waardoor lidstaten problemen over de veiligheid van producten kunnen aankaarten bij de Europese Commissie. Het einddoel zou een Europees verbod op de Mosquito zijn.

Anciaux ook tegen
Eerder liet Vlaams minister van Jeugd Bert Anciaux (Spirit) al weten dat hij de Mosquito "verwerpelijk" vindt. Ook hij pleitte voor een verbod en wilde de kwestie op de agenda van de Europese Raad van ministers van Jeugd plaatsen. Anciaux kondigde ook aan dat hij het probleem wilde aankaarten met de federale regering. Maar eigenlijk is het toestel al verboden, want de FOD Consumentenzaken heeft al laten weten dat de Mosquito niet in overeenstemming is met de regelgeving. (belga/gb)