Minister Weyts wil striktere regels voor vuurwerk

Dieter Nijs
Minister van Dierenwelzijn Ben Weyts (N-VA) wil het gebruik van vuurwerk aan banden leggen. Dat zegt hij vandaag in Het Belang van Limburg, Het Nieuwsblad en de Gazet van Antwerpen. Eerder hamerde Weyts vooral op voorlichting.

"Nu is de regel dat vuurwerk toegelaten is, tenzij de gemeenten het verbieden", zegt Weyts. "Ik vind dat we dit minstens moeten omdraaien. Vuurwerk moet enkel worden toegelaten op de plaatsen en momenten die daarvoor aangeduid zijn door de gemeenten. En als het nog even kan ook geluidsarm vuurwerk. Dat is beter dan nog toelaten dat overal te velde mensen en dieren vuurpijlen rond de oren geschoten krijgen. Ik ga kijken of ik daarvoor een meerderheid kan vinden.”
21 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Karina Luytens

  Vuurwerk niet meer toelaten de dieren zijn zo bang van dat vuurwerk er is een lieve hond mee bestookt geweest in naam van alle lieven diren vraag ik dat vuurwerk totaal zal verboden worden met dank voor alle dieren ik dank u bij voorbaad

 • Jan De Bisschop

  Afschaffen die troep!

 • Fabienne Cauwenberghs

  1 van de beste beslissingen dank u Ben

 • walter Bogaert

  Gewoon verbieden geen dierenleed meer

 • Jeroen Roelants

  Gewoon verbieden!