Minister Vanhengel haalt uit naar N-VA: "De Wever sluist geld naar Antwerpen ten nadele van andere steden"

Belga/Laenen
Brussels minister van Begroting Guy Vanhengel (Open Vld) klaagt aan dat N-VA "al het Vlaamse en federale geld naar Antwerpen sluist", ten nadele van Brussel en andere steden. "Wat is Antwerpen zonder Brussel? Niets", zo stelt hij in een interview met De Zondag. 

In De Zondag herhaalt Vanhengel dat hij in Brussel geen coalitie met N-VA ziet zitten "door de manier waarop die partij naar Brussel kijkt". "Ik ga zelfs meer zeggen. Wat vandaag gebeurt, vind ik zeer ongezond. Bart De Wever en N-VA sluizen al het Vlaamse en federale geld naar Antwerpen. Dat is ten nadele van Brussel en andere steden", klaagt Vanhengel aan. 

Volgens de liberale minister hebben de twee grootste Belgische steden elkaar nochtans nodig. "Wat is Antwerpen zonder Brussel? Niets. De twee economische motoren van ons land hebben elkaar nodig. Guy Spitaels (PS) werd destijds verketterd omdat hij Henegouwen bevoordeelde. Vandaag hoor ik niemand 'stop' zeggen. Maar de groei van Brussel wordt zo wel gefnuikt."

Vanhengel duwt bij de gemeenteraadsverkiezingen van oktober in Evere een lijst van de burgemeester met leden van PS, SP.A, CD&V en Open VLD. De Brusselse minister-president Rudi Vervoort (PS) trekt de lijst. 
637 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Vera Bres

  vanaeken jokke >> correct verwoord jokke Marc Schoensetter zijt gij het schandaal van Brussel al vergeten dat is echt rap.Samusocial dat is wat de leugenachtige haatdragende Brusselaar doet Vlaanderen bestelen.En Marc 88 % stemt niet op socialisten,84 % stemt niet op CD&V en 83 % stemt niet op open vld 87 % stemt niet op groen.

 • Francois stras

  Marc Schoensetters >>> denk even aan de schandalen ,het gegraai ,diefstal etc ..recent nog Samusocial !! Vlaanderen wordt bestolen door de haatdragende en Leugenaars van Brusselaars vent !! wordt toch eens wakker vent of leef jij op een andere planeet .Brussel en Walonie bij Frankrijk zou een oplossing zijn , dan wordt de geldstroom van Vlaanderen naar deze luiaards afgesloten.

 • Carla Van Geel

  Het huidige beleid en sinds het aan de macht is moet geanalyseerd worden en de voor en nadelen eens op een lijstje zetten. Als er meer nadelen dan voordelen zijn is er achteruitgang. Enkel daar moet de belastingbetaler rekening mee houden en dan pas vergelijken welke kleur een stem verdiend. De budgetten zijn verdeeld en de juistheid ervan zullen we niet in tweets lezen.

 • Johan Geyskens

  Aan Marc Schoensetter zijn reacties te zien weet je op voorhand al dat hij een NV-A hater is, zoals Calvo, kan deze persoon niets anders dan uitschelden, roepen en tieren maar met iets concreet voor de dag komen dat is iets anders. Maar ja, wat kan je anders verwachten van zulke leeghangers.

 • vanaeken jokke

  Marc Schoensetter zijt gij het schandaal van Brussel al vergeten dat is echt rap.Samusocial dat is wat de leugenachtige haatdragende Brusselaar doet Vlaanderen bestelen.En Marc 88 % stemt niet op socialisten,84 % stemt niet op CD&V en 83 % stemt niet op open vld 87 % stemt niet op groen.