Minister Vandeurzen: “Er komen 4.800 extra plaatsen in ouderenzorg”

Welzijnsminister Jo Vandeurzen tijdens het CD&V-verkiezingscongres eind vorige maand in Genk.
BELGA Welzijnsminister Jo Vandeurzen tijdens het CD&V-verkiezingscongres eind vorige maand in Genk.
Er komen 4.800 extra plaatsen in zorgtehuizen in Vlaanderen. Dat heeft Vlaams minister van Welzijn Jo Vandeurzen (CD&V) gezegd in VTM NIEUWS. “Die extra plaatsen worden deze legislatuur nog beslist”, bevestigt Vandeurzen.

“Deze regering heeft 9.600 plaatsen gecreëerd in de Vlaamse residentiële ouderenzorg. Op basis van de beslissingen en de groeitrajecten komen daar in de volgende legislatuur (tussen 2020 en 2025, nvdr.) nog ongeveer 4.800 plaatsen bij”, aldus Vandeurzen. Daarvoor is 76 miljoen euro uitgetrokken.

De extra plaatsen moeten de wachtlijsten in rusthuizen en verzorgtehuizen in Vlaanderen zo goed als wegwerken. Zelf zal Vandeurzen er volgende legislatuur niet meer bijzijn: hij heeft aangegeven met nationale politiek te stoppen.

Toch wilde de CD&V’er zijn stempel nog drukken op het welzijnsbeleid van de komende jaren. “De aanvragen zijn ingediend, het kader is uitgetekend. Dat zal als constant beleid beslist worden en dus de komende jaren kunnen gebeuren”, sluit Van Deurzen af.

In welke regio’s de plaatsen worden gecreëerd, wordt pas later bekend. De centra die extra plaatsen krijgen, worden volgende week op de hoogte gebracht.
14 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • lieve vanderstraeten

  wanneer in 3000 en onbetaalbaar voor wie 45 jaar gewerkt heeft en moet toekomen met een klein pensioentje, waar gaan ze het volk halen dat wil werken in de verzorging?

 • Raoul Rouma

  Onbetaalbare plaatsen natuurlijk voor de happy few. Plaatsjes voor de vriendjes van de ons kent ons politiek. Lidkaart vereist natuurlijk. Zorgkas zal dit wel betalen.

 • peter servranckx

  Na de verkiezingen waarschijnlijk, of vergis ik mij ?

 • raymond van der craen

  We zullen Jo Vandeurzen niet meer kunnen afrekenen met zijn uitspraak. Hij gaat na 26 mei met pensioen met een dikke uittredingsvergoeding.

 • Dan Midden

  dus rap scoren voor de verkiezingen met sociaal beleid, het factuur is voor de volgende regering. Welke kiezer gelooft dit nog