Minister van Staat Miet Smet over euthanasie: "Ik wil waardevol sterven"

.
VTM .
In een interview met De Zondag vertelt voormalig minister Miet Smet dat haar euthanasiepapieren getekend zijn. "Ik ben bang om af te takelen."

Nee, vergis u niet, Miet Smet voelt zich nog steeds goed, benadrukt De Zondag. Ze mist haar man, oud-premier Wilfried Martens, maar haar werk, engagement en vrienden houden haar overeind. Toch is ze bezig met de toekomst. Ze heeft haar man zien lijden en dat wil ze niet zelf meemaken. "Ik wil waardevol sterven, niet als een wrak. Als ik aftakel, wil ik euthanasie. Mijn papieren liggen klaar, ze zijn getekend."

Smet praat in De Zondag ook over haar engagement voor vrouwenrechten. Zij was de eerste grote feministe in de Belgische politiek. Als staatssecretaris en later minister heeft ze gezorgd voor wetgeving rond onder meer seksuele discriminatie op de werkvloer. Dat haar partij CD&V niet langer de grootste partij is in Vlaanderen doet haar pijn, bekent ze ook. "Wij missen charismatische figuren."

Photo News84 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Michael Van Acker

  recht op waardig oud worden zonder nog op tv te komen!

 • rik lagrou

  hopelijk vlieg je niet in een rusthuis waar euthanasie Verboden is Duizenden oudjes moeten in arm barmhartig blijven leven 2 keer per dag nieuwe pamper smekend om einde en mogen niet Zien niet af????

 • Fonz Ooms

  Wat zei JMDD weer over bepaalde vrouwen ..... wel dit is er een voorbeeld van en haar man was nog erger ... en de rest is politieke bullshit, leugens en geprofiteer , haar man en de "vriend" Jean Luc op kop !

 • Jan Vannuffelen

  Jef , daar heb je gelijk in , maar daar had ik het eigenlijk niet over .

 • Chris Hom

  Eerst anti-euthanasie.... en ineens niet meer.... dat is typisch CD&V.... draaien zoals een haan op een kerktoren.