Minister van Landbouw wil varkensvleesindustrie als sector in crisis erkennen

“In de loop van de week zal er een omzendbrief komen”, zegt een woordvoerster van Denis Ducarme.
BELGA “In de loop van de week zal er een omzendbrief komen”, zegt een woordvoerster van Denis Ducarme.
Minister van Landbouw Denis Ducarme laat de modaliteiten onderzoeken die moeten toelaten om de varkensvleesindustrie als sector in crisis te erkennen. 

Dat heeft hij zaterdag gezegd tijdens de landbouwbeurs in Doornik. In de loop van de week zal er een omzendbrief komen, aldus de woordvoerster van de minister van Landbouw.

Het uitbreken van Afrikaanse varkenspest in het zuiden van de provincie Luxemburg heeft de prijs doen dalen tot 0,85 euro per kilo, of onder de kostprijs. Voor de boeren betekent dit een verlies van 20 euro per dier.

De erkenning van sector in crisis zal toelaten om, volgens het geval, een verlaging te bekomen van voorlopige sociale bijdragen, een vrijstelling van sociale bijdragen of uitstel van betaling van die bijdragen met een jaar. 
3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Gino Denil

    Als het voor te krijgen is dan zijn ze socialist en als het om bij te dragen is aan de samenleving dan zijn ze neoliberaal.

  • Hans Schoen

    Hetgeen het meest vervuild, meeste uitstoot heeft, een wereld vol dierenleed veroorzaakr en allerlei ziektes veroorzaakt op langer termijn dat willen ze steunen? Steun liever de nieuwe industrie. Een mooi industrie die gezonde alternatieven bieden ipv die afgrijselijke vuile ouwbollige wereld. Al duizenden bewezen rapporten en studies zijn er voorgelegd dat het zo desastreus is voor de mens, dieren en planeet. Hoe kan je zelfs er nog maar aan denken?

  • Jan Verstrepen

    Ze zijn toch tegen staatsinmenging en voor de vrije markt of is dat alleen maar als het hun goed uitkomt?