Minister Smet wil met foto's homofilie bespreekbaar maken bij senioren

Met een rondtrekkende fototentoonstelling in verschillende dienstencentra wil het Roze Huis, de koepelvereniging voor Antwerpse holebi- en transgenderverenigingen, homoseksualiteit bespreekbaar maken bij senioren. Minister voor Gelijke Kansen Pascal Smet (sp.a), die de tentoonstelling ten volle steunt, luidde de expo in.
 
Uit taboesfeer
De tentoonstelling 'Liefde is... altijd goed' toont het herkenbare leven van tien holebi's en transgenders aan de hand van portretten en persoonlijke albums met alledaagse kiekjes. "Op die manier willen we het thema uit de taboesfeer halen bij senioren", zegt voorzitter Sven Pichal.

Niet evident onder ouderen
"Holebi zijn is uiteraard meer bespreekbaar dan 25 of 30 jaar geleden in de brede samenleving, maar dit geldt niet voor elke deelgroep in onze maatschappij. Onder ouderen is het nog altijd niet evident om jezelf te zijn als holebi of transgender."
 
De tentoonstelling is tot en met 29 april te zien in Dienstencentrum Ten Gaarde in Berchem. Nadien trekt ze van 3 tot 14 mei naar Dienstencentrum Zurenborg, van 17 tot 28 mei naar Dienstencentrum De Oever en van 31 tot 11 juni naar Dienstencentrum De Boskes. "Nadien hopen we de boer op te gaan buiten Antwerpen", besluit Pichal. (belga/lb)

UNKNOWN