Minister Peeters over kruispunt waar op kerstavond dodelijk ongeval gebeurde: “Ik denk dat we maatregelen moeten nemen”

Janet Waiteyo (45) en haar dochter Florence Wanjiro (17) overleefden het ongeval op de Hamonterweg in Bree niet.
Photo News Janet Waiteyo (45) en haar dochter Florence Wanjiro (17) overleefden het ongeval op de Hamonterweg in Bree niet.
“Als blijkt dat er op een kruispunt tien ongevallen in een jaar tijd zijn gebeurd, kan het wel eens aan de infrastructuur liggen. Ik denk dat we dan ook maatregelen moeten nemen.” Dat zegt Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters (Open Vld) over het kruispunt in Bree waar op kerstavond een vrouw en haar dochter het leven verloren.

Op het kruispunt van de Sportlaan met de Hamonterweg in Bree werd de auto van een 45-jarige vrouw uit Bocholt dinsdagavond in de flank aangereden toen ze linksaf wilde draaien. Ze overleed ter plaatse. Later stierf ook haar dochter aan haar verwondingen.

Het kruispunt werd pas vorig jaar opnieuw aangelegd om de verkeersveiligheid te verbeteren. Er werd gewerkt met een ovonde en voorsorteerstroken. In een jaar tijd zijn er opnieuw tien ongevallen gebeurd.

De burgemeester van Bree wil de situatie herbekijken. Ook Lydia Peeters wil er geen gras over laten groeien. "Ik denk dat er een aanpassing moet komen", zei ze vandaag. "Ik heb dan ook onmiddellijk contact opgenomen met Wegen en Verkeer, met de burgemeester en met de politie."

Op 9 januari is er in Bree een interne evaluatie van de verkeerssituatie. Op 17 januari volgt er dan een overleg tussen Wegen en Verkeer en de stad.
11 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Danny Govaerts

  Dat de mensen die de banen tekenen eens in een vrachtwagen stappen. Zo dat ze meer inzicht krijgen in hun werk want nu is het regelmatig rommelwerk dat ze leveren. Doorgaand verkeer moet niet op elke plaats op volle snelheid doorgang hebben. Een rondpunt remt af en maakt veiliger.

 • Paul Voets

  Veiliger gemaakt ??? gewoon geklungel ja als je daar moet voor gestudeerd hebben begrijp ik helemaal niet meer !

 • Georges Vande Velde

  Is dat nu ook minister ? Lydia Peeters nooit van gehoord ! Zij gaat nu tussenkomen ? Wie tekent die wegeniswerken en vetbeteringen uit ? Ingenieurs of amateurs om achteraf alles terug om te gooien ! Wat is tegenwoordig nog de waarde van die snotneuzen specialisten !

 • Walter Van Criekinge

  Dit is toch duidelijk een veilig kruispunt. Men moet eens leren de verkeersregels te respecteren, dan zouden er al véél minder ongevallen gebeuren maar ja, het op de wegen steken is uiteraard het makkelijkste.

 • Serge Aernoudt

  De regels voor ronde punten moeten overal dezelfde zijn, zonder uitzondering. Hier lijkt het op een rond punt, maar is het niet.