Minister Gatz trekt met zes jongeren door Corsica

belga
Vlaams minister van Jeugd Sven Gatz trekt deze zomer met zes jongeren naar Corsica. Midden augustus ondernemen ze een zesdaagse trektocht. Onderweg filosoferen en discussiëren ze over hun toekomstdromen. Over hun avonturen en de gesprekken verschijnt in oktober bij uitgeverij Lannoo het boek 'SnapWhat, minister?'

Terwijl anderen deze zomer met een stapel boeken naar een zonnige bestemming reizen, trekt Vlaams minister Gatz met een rugzak en zes jongeren naar Corsica voor een zesdaagse avontuurlijke wandeltocht. Bedoeling is dat de minister en de jongeren onderling gesprekken aangaan over uiteenlopende thema's.

Minister Gatz: "De jeugd van tegenwoordig is de toekomst van morgen, zegt men. Maar die toekomst oogt onzeker: de klimaatopwarming, de crisis van de democratie, de welvaart in Europa, de invloed van nieuwe technologieën op ons toekomstig leven, leren, werken, ontspannen,... Ik wil de mening van jongeren daarover kennen. En nagaan hoe zij zichzelf in die toekomst zien: willen ze vooral geld verdienen en van het leven genieten? Of willen ze zich inzetten voor anderen, voor een betere wereld? Wat zijn hun idealen? Naar wie kijken ze op? Kunnen ze op hun tanden bijten? Dat wil ik hen vragen in de bergen van Corsica."

Het verhaal van de trektocht en de gesprekken zal in het najaar verschijnen bij uitgeverij Lannoo.

Het groepje, dat zich de Corsicanen noemt, zal onder die naam ook te volgen zijn op Facebook en Instagram.