Minister Galant onderstreept economisch belang Brussels Airport

BELGA
Minister van Mobiliteit Jacqueline Galant (MR) heeft vandaag in de Kamer het belang onderstreept van Brussels Airport voor de economie en de werkgelegenheid in ons land. Ze verwees ook naar het regeerakkoord, dat ondersteuning belooft voor de verdere economische ontwikkeling van de luchthaven.

De luchthaven van Zaventem voert dit voorjaar grote werken uit aan een van haar landingsbanen. Brussel zal daardoor tijdelijk meer lawaaihinder moeten slikken. Burgemeester Yvan Mayeur is daar niet over te spreken. "Misschien moeten we opteren voor een sterke, definitieve maatregel. We zouden de luchthaven kunnen verplaatsen naar een nieuwe locatie", zei hij gisteren op TéléBruxelles.
 
Galant reageerde vandaag niet rechtstreeks op de uitspraken van Mayeur, maar kwam in haar antwoord op een vraag van partijgenote Sybille de Coster-Bauchau wel kort terug op de piste van een herlokalisatie. Zo onderstreepte ze met name het economisch belang van de luchthaven en verwees ze naar de voornemens uit het regeerakkoord.

Over een structurele oplossing voor de geluidsoverlast van Brussels Airport wilde ze niets kwijt. "Gezien de zeer gevoelige aard van het dossier, zal ik me van elk voorbarig commentaar onthouden", klonk het slechts. Na een arrest van de Brusselse rechtbank van eerste aanleg vorige zomer, dat het omstreden plan van toenmalig staatssecretaris Melchior Wathelet naar de prullenbak verwees, is het wachten op een definitieve oplossing.