Minister Demir houdt lippen stijf op elkaar over Vlaams Energie- en Klimaatplan

Vlaams Minister van Omgeving en Energie Zuhal Demir (N-VA).
BELGA Vlaams Minister van Omgeving en Energie Zuhal Demir (N-VA).
Het kabinet van Minister van Omgeving en Energie Zuhal Demir (N-VA) wil niet kwijt of er schot in de zaak zit bij het Energie- en Klimaatplan. “We communiceren niet over het klimaatplan tot na de verdere bespreking tijdens de ministerraad”, liet haar woordvoerder weten. Morgen om 9 uur komt de Vlaamse regering bijeen om haar Energie- en Klimaatplan af te kloppen.

Een eerste poging mislukte afgelopen vrijdag omdat er nog bijkomende berekeningen nodig bleken om de precieze impact van bepaalde maatregelen te kennen. Demir zei vrijdag dat de Vlaamse regering blijft vasthouden aan de vooropgestelde doelstelling om de uitstoot van broeikasgassen tegen 2030 te verminderen. Ze maakte ook duidelijk dat ze zonder goedgekeurd klimaatplan niet naar de VN-Klimaatconferentie in Madrid (COP25) gaat. Normaal gezien had ze morgen moeten afreizen.
18 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Dirk Thyssen

  Oei NVA en een nieuw plan ,dat wordt dokken voor onze brave Vlaamse proletariërs, ik vermoed dat men hier een Vlaanderen over een geheim genootschap beschikt ,die niets anders doen dan kijken met de vraag hoe kunnen we onze burgers nog meer pluimen . Want we kunnen er donder op zeggen dat het geld gaat kosten . Voor de gewone man wel te verstaan .

 • Lucien Mertens

  Heel verstandig, laat de paniekstormers maar rustig aan je voorbijflitsen, uiteindelijk zal enkel de euro beslissen wat "kan" en wat niet...ook bij die huidige moord en brand schreeuwers.

 • mertens jean

  De ministers moeten verplicht worden informatie te geven aan de bevolking, want die hebben daar RECHT op, wan t de politici worden door diezelfde mensen betaald en moeten dus uitleg en verantwoording geven aan de burger.

 • Serge Aernoudt

  Er is misschien een reden voor. Heeft ze wel een klimaatplan?

 • Ian Vandenbossche

  Hoe dan ook, als het van de Nva afhangt, zal het plan weer een hoop geld kosten van de middenklasse. De grote bedrijven en multinationals zullen weer gespaard worden.