Minderjarige scooterdief bijt twee agenten in Anderlecht

Archiefbeeld.
THINKSTOCK Archiefbeeld.
Een minderjarige scooterdief heeft zondagavond twee agenten van de lokale politie Brussel Zuid (Anderlecht/Sint-Gillis/Vorst) verwond toen die hem probeerden te arresteren. De jongeman beet één van de agenten in de hand en verwondde in een schermutseling een tweede, eveneens aan de hand. Hij is ter beschikking gesteld van het Brusselse parket.

De 17-jarige jongeman werd zondagavond opgemerkt op het Dapperheidsplein in Anderlecht, door een patrouille die vond dat hij zich verdacht gedroeg. Toen de agenten de jongen wilden controleren, ging die er vandoor met een scooter maar even verderop botste hij met die scooter tegen het patrouillevoertuig en vluchtte hij te voet verder. Eén agent haalde hem in maar die werd in de hand gebeten.

De jongeman vluchtte uiteindelijk zijn woning binnen en toen de politie hem daar kwam oppakken, verzette hij zich opnieuw, waarbij één agent gewond raakte aan de hand.

De contactdraden van scooter waarmee de jongeman had rondgereden, waren losgerukt en het slot was beschadigd. Volgens politie en parket ging het dan ook om een gestolen voertuig.