Minderjarig meisje verkracht tijdens Gentse Feesten

Federale politie
De politie is op zoek naar twee jongemannen die tijdens de Gentse Feesten een minderjarig meisje hebben verkracht. Het meisje heeft lange tijd alles verzwegen tot haar ouders een brief vonden waarin ze haar verhaal deed.

De feiten dateren van donderdag 24 juli 2014. Een minderjarig meisje was toen op stap met haar vriend tijdens de Gentse Feesten. Ze hielden even halt aan de McDonald's op de Korenmarkt. Het meisje raakte daar aan de praat met een jongeman van vreemde origine die haar om een vuurtje vroeg.
    
In de menigte verloor ze tussen 02.00 en 03.00 uur haar vriend. Tijdens de zoektocht merkte ze op dat dezelfde jongeman haar volgde. De tiener kreeg schrik en vluchtte de Nodenaysteeg, een steegje van de Veldstraat, in. Ze verborg zich achter en muurtje en bleef daar ongeveer tien minuten zitten. Op het ogenblik dat ze zich rechtte, kwam diezelfde jongen samen met een kompaan op haar af. Ze kreeg slagen in het gezicht en werd op de grond gegooid. Onder dwang werd ze verkracht. De daders vluchtten weg toen een koppel het steegje inwandelde.
    
Het slachtoffer heeft lange tijd alles verzwegen tot haar ouders een brief vonden waarin ze haar verhaal deed. Het meisje heeft toch nog een goede beschrijving kunnen geven waardoor een robotfoto is opgesteld van de jongen die haar verkrachtte.
    
De eerste dader is ongeveer 20 jaar oud, van vreemde origine en heeft een getaande huidskleur. Hij is 1,80 meter lang en normaal gebouwd. Hij heeft een dunne snor en mogelijk een stoppelbaard, zwart haar met een schuine kuif met gel. Hij droeg op het moment van de feiten een blauwe V-hals trui van het merk Hollister, All Star sportschoenen en vermoedelijk een blinkend steentje als oorbel. Hij sprak Nederlands met een vreemd accent.

Zijn kompaan is eveneens van vreemde origine en heeft een getaande huidskleur. Hij is kleiner, mollig, heeft een grote neus en zwart haar, vermoedelijk met krullen. Ook hij droeg een glitteroorbel maar over zijn kledij is niets gekend. De tweede verdachte heeft geen Nederlands gesproken.

De politie roept ook het koppel dat die nacht het Nodenaysteegje inwandelde op om zich te melden.
    
Herkent u de jongeman op de robotfoto of heeft u meer informatie over de feiten, neem dan contact op met de speurders op het gratis nummer 0800 30 300 of via e-mail.

Het meisje kreeg slagen in het gezicht en werd op de grond gegooid. Onder bedwang werd ze verkracht