Minderjarig meisje verkracht op Aalst Carnaval

Photo News
Een minderjarig meisje is maandagnacht verkracht tijdens Aalst Carnaval. Dat meldt Het Nieuwsblad. Het meisje vierde carnaval samen met haar vriendinnen, toen ze rond 2 uur het feestgedruis op de Hopmarkt even verliet om naar het toilet te gaan aan het Keizersplein. Ze werd onderweg brutaal meegesleurd in een inhammetje en verkracht door een blanke man met een masker.

De lokale politie en burgemeester Christoph D’Haese bevestigen dat een minderjarig meisje met haar ouders aangifte heeft gedaan van een verkrachting tijdens Aalst Carnaval. De ouders van het meisje zijn niet te spreken over hoe de politie is omgegaan met het incident. Alleen al dat er in een persbericht stond te lezen dat de tweede carnavalsnacht zogezegd goed is verlopen, hakt er bij de ouders zwaar in. “Leg dat maar eens uit aan onze dochter.” 

Ze vinden het verder vreemd dat ze zelf op het commissariaat niets moesten verklaren of ondertekenen. Dat hun dochter pas morgen opnieuw verhoord wordt, noemen ze “rijkelijk laat”. “Voorlopig houdt ze zich relatief sterk, maar we vrezen dat het ergste nog moet komen”, aldus de ouders. “We voelen ons alleszins enorm in de steek gelaten.”

De politie van Aalst heeft nog geen dader kunnen vatten op basis van de al bekeken camerabeelden. Een politiewoordvoerster stelt dat de procedures correct zijn gevolgd, maar wil verder niet reageren omdat het gaat over zedenfeiten waarbij een minderjarige betrokken is.

Het parket van Oost-Vlaanderen kan op dit moment nog niet veel informatie kwijt over de zaak. “Er is een aangifte gedaan bij de politie over een mogelijke verkrachtingszaak”, aldus An Schoonjans. “Wij hebben de pv’s opgevraagd,  maar op dit moment kunnen wij in kader van het onderzoek niet meer zeggen. Alles wordt onderzocht. In zedenfeiten kunnen wij niet meer communiceren", aldus het parket. 
77 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Gertie Daerden

  Mensen dragen een heel jaar een masker (=de manier waarop ze zich voordoen), waarachter hun ware gedaante schuil gaat. Met carnaval als het letterlijke masker opgaat, komt de ware gedaante vrij, vervalt de controle en komt het beest los.

 • Cathrine Gies

  Al liep dat kind nog om 5u 's morgens op straat, afblijven is de boodschap. Blank, zwart, noordafrikaans, Aziatisch, ... Maakt niet uit. Wat die persoon heeft gedaan is verwerpelijk.

 • Elisabeth Van Der Hauwaert

  Vroeger werden bij ontucht met minderjarigen 5 jaar de burgerrechten afgenomen en kwamen de delinquenten met naam of initialen in de krant.Zou justitie nog zo te werk gaan bij zedenfeiten of wordt dit geminimaliseerd heden ten dage? Hopelijk vinden ze deze viespeuk en krijgt hij een zware boete! Veel steun aan het minderjarige slachtoffer en haar ouders! Zo'n voorval kan haar verder leven zwaar hypothekeren!

 • Mathieu Peeters

  Politie en burgemeester maken zich blijkbaar geen zorgen. Ze verhoren het slachtoffer zelfs niet eens op de dag van de feiten. Wat is dat voor iets??? Hier kan ik mij niet van de indruk ontdoen dat ze de hele zaak niet serieus aanvaarden en liever carnaval vieren dan een diepgaand onderzoek te doen vlak na de feiten. Mooie boel en mooi verantwoordelijkheidszin zou ik zeggen.

 • Sylvie Declerck

  Ik hoop uit de grond van mijn hart dat dit meisje goede psychologische bijstand krijgt om dit trauma te verwerken. Ik weet namelijk goed waarover ik spreek. Carnaval Aalst nog kunnen vieren zal er nooit meer bij zijn voor dit meisje.