Minder cash in automaten van bpost na plofkraken

Mine Dalemans
Bpost neemt onmiddellijk bijkomende maatregelen om plofkraken tegen te gaan. Dat meldt het bedrijf. Zo komt er minder cash in de automaten.

De extra maatregelen volgen op een reeks plofkraken op post- en bankkantoren. Ook afgelopen nacht werden er nog plofkraken uitgevoerd op twee kantoren van bpost in Lummen en Lommel. Volgens het parket werden er bij de overval in Lummen gasflessen gebruikt.

Het postbedrijf liet eerder vandaag al weten dat ze hun actieplan tegen de plofkraken verder zullen uitbouwen en dat ze een aantal maatregelen versneld zullen nemen. Een van de maatregelen, met ingang vanaf vandaag, is dus dat er vanaf nu minder cash in de geldautomaten zal zitten. 

Er komt ook bijkomende beveiliging om te verhinderen dat criminelen in de 'maanzone' - de zone van een bank of postkantoor waar de automaten zich bevinden - kunnen raken. En er worden "hoogtechnologische detectiesystemen" geïmplementeerd. Een belangrijk deel van de kantoren zal worden uitgerust met een systeem dat kan detecteren of een plofkraak gaande is. 

Meer details kan het bedrijf niet meegeven. "We nemen de plofkraken zeer ernstig. Dit krijgt onze hoogste prioriteit", aldus een woordvoerster.

Spoedoverleg

Vorige week was er al spoedoverleg naar aanleiding van verschillende plofkraken. De banksector, binnenlandse zaken, politie en justitie spraken toen af om de zones waar geldautomaten staan, af te sluiten vanaf 23 uur.
24 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Werner Van den brouck

  hahaha, tis de politiek dat achter de kraken zit!! Toppunt van criminaliteit

 • Vermeiren Frans

  Zet er gewoon een waakvlam in (theelichtje) zo kunnen ze nooit genoeg gas er in pompen om een ontploffing op te wekken.

 • Erik van looveren

  De oplossingen zijn eigenlijk poepsimpel. We weten natuurlijk dat deze niet van onze politiekers gaan komen, deze zijn bezig met het land naar de verdoemenis te helpen,en zich zelf te verrijken, op de kap van de gewone mens. Zielig landje aan het worden !!!

 • RENE LENAERTS

  Een gasontploffing kan alleen als het gas in het toestel blijft. Haal de achterwand van de automaat weg zodat "volpompen" niet meer lukt.

 • Norbert Thieren

  Midden in de nacht geld nodig hebben kan maar zijn voor onzuivere zaken. Daarom 's nachts sluiten en meer camera's in de omgeving van banken.