Milquet ziet af van verkiezingen: toch geen cdH-lijsttrekker in Brussel

BELGA
Gewezen minister van Binnenlandse Zaken Joëlle Milquet zal dan toch de Brusselse cdH-lijst niet trekken bij de federale verkiezingen van 26 mei. In een communiqué zegt ze dat ze kiest voor een nieuwe opdracht voor de Europese commissie, waarvoor ze al sinds oktober 2017 onbezoldigd raadgever is. 

Recent is ze door voorzitter Jean-Claude Juncker gevraagd om haar werk verder te zetten, waardoor ze dan toch niet kan terugkeren naar de actieve politiek, luidt het. De vraag kan echter gesteld worden of er ook geen andere elementen spelen. CdH is recent in zeer zwaar weer terechtgekomen nadat de burgemeester van Neufchâteau, Dimitri Fourny, in verdenking werd gesteld voor verkiezingsfraude. Daarop moest hij afzien van het lijsttrekkerschap voor cdH in de provincie Luxemburg. 

Ook Milquet hangt nog altijd een rechtszaak boven het hoofd voor het overtreden van de wet op verkiezingsuitgaven. En haar tegenstanders laten niet na daarop te wijzen. Toen MR-kopstuk Didier Reynders recent in een RTL-debat gevraagd werd naar zijn mening over ‘Madame Non’, antwoordde hij droogweg dat het aan een rechter is om zich over Milquet uit te spreken. 
7 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • guido vermeyen

  Ze ziet de bui al hangen, niet verkozen worden, dan maar voor een vast jobke kiiezen en ver betaald, bij de Europese commissie..een nieuwe opdracht.....gered door de "gong' en Juncker zit er voor tussen...alleen daardoor zou je kiezen voor exit België EU !

 • eric maier

  Madam NON heeft nog een zak tegen haar lopen waarbij inderdaad de uitspraak moet voldaan worden. De kans dat ze veroordeeld word is realistisch - en terecht ook. Volgens wetgeving van een kandidaat niet verwikkeld zijn in een gerechtelijke procedure tegen hem. Men zal haar vanuit de partij wel teruggefloten hebben en voor haar een andere vetbetaalde post verzonnen hebben. Zoals bij Van de Lanotte destijds - minister van noordzee, komaan zeg.

 • Jan Van Rompaey

  Ze kreeg een andere goedbetaalde job.

 • Freddy Sonnemans

  En wat betaalt het postje bij de EU ?

 • Dikke Van Aarschot

  Hier verliest men een groot politiek iemand