Ga naar de mobiele website
^ Top

Milquet ontkent weigering federaal geld voor GM

Minister van Werk Joëlle Milquet zegt in een persbericht dat er rond Opel Antwerpen "geen enkele piste verworpen" mag worden en dat de federale regering nog geen beslissing heeft genomen. De cdH-minister weerlegt daarmee een bericht in Het Laatste Nieuws waarin werd gesteld dat Milquet geen federaal geld wil pompen in Opel Antwerpen. Milquet ontkent die uitspraken "met klem". Het Laatste Nieuws laat weten dat het gisterenavond nochtans contact heeft gehad met de woordvoerder van Milquet.

Nooit pistes uitgesloten
In het persbericht benadrukt Milquet dat ze nooit pistes heeft uitgesloten en dat er bijkomende maatregelen zullen nodig zijn. Ze zegt ook dat ze zich zorgen maakt over Opel en dat ze zich al bereid heeft getoond om aan een task force deel te nemen. "Daarin kan worden besproken hoe de verschillende beslissingsniveaus samen en zeer gecoördineerd dit dossier kunnen aanpakken", luidt het.

Alle nuances in artikel
"Onze krant nam contact op om gelijkaardige uitspraken van de minister in de Franstalige kranten van de groep Sudpresse te checken. De woordvoerder van de minister ontkende die uitspraken niet, al benadrukte hij wel dat de minister bereid was om Opel te helpen met herstructureringsmaatregelen. De woordvoerder bracht ook de maatregelen in herinnering voor loonkostenverlaging voor nacht- en ploegenarbeid. Nuances die ook in het artikel werden aangebracht", zo verdedigt Het Laatste Nieuws zich verder. (belga/bf)

Meer over


Meld een bug