Miljoenenfraude met kleingeld uit parkeermeter

Directeur parkeerbedrijf in cel

Patrick R. nam enkele maanden geleden nog samen met zijn echtgenote Els H. deel aan de mondaine Runball Rally.
rv Patrick R. nam enkele maanden geleden nog samen met zijn echtgenote Els H. deel aan de mondaine Runball Rally.
Een directeur van parkeerbedrijf Apcoa zit in de cel omdat hij systematisch geld uit parkeerautomaten zou hebben achtergehouden. Speurders ramen de buit op 2 à 3 miljoen euro.

Technisch directeur Patrick R. (49) vroeg medewerkers om geldlades van parkeermeters in Antwerpen apart te houden, zogezegd voor steekproefcontroles. Hij liet dat geld verdwijnen en dekte de diefstal toe in het computersysteem van zijn werkgever. Alleen al in 2016 zou hij op die manier zo'n 250.000 euro hebben buitgemaakt. De fraude kwam aan het licht bij een interne controle.

De omvang van de diefstal kan volgens gerechtelijke bronnen oplopen tot enkele miljoenen omdat R. al dertien jaar werkt bij Apcoa, dat in ons land 60.000 parkeerplaatsen beheert.

Met het geld leidden Patrick R. en zijn vrouw een riant leven. Het koppel organiseerde vorige zomer nog een indrukwekkend tuinfeest met tal van BV's. Deze lente namen R. en zijn vrouw in hun Maserati ook deel aan de Runball Rally, een race van Knokke naar Marbella. De politie heeft de wagen in beslag genomen.

Welke BV's allemaal op dat extravagante tuinfeest aanwezig waren, en hoe de fraude uiteindelijk aan het licht kwam? Lees het hele verhaal op HLN PLUS. Klik hier en proef nu vijf weken lang voor slechts 1 euro van onze zone exclusief voor abonnees

rv
Klaas De Scheirder