Miljoenenclash tussen VAB en fiscus

Pechverhelping van VAB.
Photo News Pechverhelping van VAB.
De grootste mobiliteitsclub van Vlaanderen, de VAB, heeft het aan de stok met de fiscus over de verloning van zijn 260 wegenwachters. De VAB blijkt die al jaren te betalen onder het fiscaal interessantere regime van de ploegenarbeid, maar volgens de fiscus mag de VAB dat regime niet gebruiken voor zijn wegenwachters, ook al werken die in ploegen om bestuurders met pech de klok rond te helpen. Dat schrijft De Tijd vandaag.

Als de fiscus gelijk krijgt, zal de VAB miljoenen extra aan de belastingen moeten betalen. Het bedrijf geeft in zijn jongste jaarrekening aan dat het gaat om zo'n 7,8 miljoen euro voor de periode van 2012 tot 2018. De VAB heeft de miljoenen intussen al doorgestort in afwachting dat het Antwerpse hof van beroep beslist wie gelijk heeft.

In eerste aanleg heeft de fiscus al gelijk gekregen van de Antwerpse rechtbank. Het is nu dus afwachten of het Antwerpse hof van beroep het vonnis zal volgen of niet. "We wachten met VAB momenteel op de uitspraken van het hof. Maar het geschil zal geen enkel effect hebben op de werking of de resultaten van de VAB. We hebben de betwiste bedragen al geprovisioneerd", reageert VAB-woordvoerster Joni Junes.
19 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Gino Denil

  Nachtarbeid begint in principe om 20.00 uur.

 • Maria Arens

  De fiscus graait overal tegenwoordig, bestaat hier nog iets anders dan fiscus?

 • Jean De Grande

  Kan de fiscus (of diegenen die vinden dat de fiscus gelijk heeft) mij het verschil eens uitleggen tussen ploegenarbeid en dag en nacht werken in ploegen? Ze moesten die haaien van de fiscus allemaal ophangen.

 • EDWIN PEETERS

  En zo maakt men in België alles kapot het draait enkel om geld, maar waarom doet de fiscus niks aan de gigant Interbrew

 • Paul Keulemans

  Dus ploegenwerk dat eruit ziet als ploegen werk en ook in ploegen wordt gewekrt is voor de fiscus geen ploegenwerk ! Wie werkt er daar eigenlijk en heeft die zijn lagere school wel afgemaakt ?