Miljoenenclaim voor minister Schauvliege

Op het kabinet van Schauvliege (foto) wil men nauwelijks iets kwijt over de zaak, enkel dat de dagvaarding van vorig jaar dateert en beheerd wordt door het kabinet van minister-president Geert Bourgeois.
Photo News Op het kabinet van Schauvliege (foto) wil men nauwelijks iets kwijt over de zaak, enkel dat de dagvaarding van vorig jaar dateert en beheerd wordt door het kabinet van minister-president Geert Bourgeois.
Het lawaai van de containerterminal Antwerp East aan het Albertkanaal in Grobbendonk is al geruime tijd een ergernis van enkele buurtbewoners. Maatregelen tegen de lawaaihinder maakten dat de terminal minder opbrengt, en dus stuurde uitbater DP World een dagvaarding naar Vlaams minister van Omgeving Joke Schauvliege (CD&V). Er is sprake van een claim van tientallen miljoenen euro. Dat schrijft de Gazet Van Antwerpen vandaag.

DP World baat de containerterminal sinds 2012 uit, samen met Havenbedrijf Antwerpen. Aanvankelijk kon er de klok rond worden gewerkt, maar dat leidde tot klachten van buurtbewoners. Omdat de geluidsnormen van de Vlaamse Milieumaatschappij werden overschreden, moest de terminal zich aan de kantooruren houden en is de uitbating verlieslatend.

Het bedrijf is een rechtszaak opgestart tegen minister Schauvliege en tegen de Vlaamse Waterweg, de concessiegever. Er zou sprake zijn van een claim van ongeveer 40 miljoen euro, schrijft GVA. 

Op het kabinet van Schauvliege wil men nauwelijks iets kwijt over de zaak, enkel dat de dagvaarding van vorig jaar dateert en beheerd wordt door het kabinet van minister-president Geert Bourgeois.

Het lawaai van de containerterminal Antwerp East aan het Albertkanaal in Grobbendonk is al geruime tijd een ergernis van enkele buurtbewoners. Archieffoto.
Vanderveken Het lawaai van de containerterminal Antwerp East aan het Albertkanaal in Grobbendonk is al geruime tijd een ergernis van enkele buurtbewoners. Archieffoto.125 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Ronny Biesen

  Wel het gaat ons weer geld kosten door hun onkunde

 • Jean Pollet

  al de problemen komen voort door overbevolking? te dicht opeen; hongersnood ,natuur omgezet in weide ,verkaveling of industrie ; bomenkap enz . verminder de wereld bevolking door geboorte beperking en het probleem lost van zelf op Door aangroei zal het vermeerderen

 • Philippe Huys

  Volgens al die groene kankers hier moeten we alle industrie en aanverwanten bannen en gaan we in de toekomst leven van de lucht en de liefde.

 • jos duriau

  Die claim gaat Schauwliege geen cent uit haar portemonnee kosten , de rekening van hun stommiteiten betalen wij dan weer wel.

 • Patrick De pauw

  het is toch wel iets met klachten over lawaai enz!eerst mag het!maar men bouwt in die kanaalzone en dan moet die plooien naar die buren?kan toch niet??