Miljoenenbonus voor Delhaize-toplui

BELGA
Een handvol topmanagers van Delhaize heeft uitzicht op een miljoenenbonus dankzij de deal met Ahold. Dat schrijft De Tijd. Het zou gaan om minstens "enkele miljoenen euro's" in totaal. Maar de bonus moet dan wel door de aandeelhouders goedgekeurd worden.

Volgens de krant zitten zowel CEO Frans Muller als financieel directeur Pierre Bouchut bij de begunstigden. Eén persoon heeft naar verluidt recht op een veel hoger bedrag dan de anderen.

Delhaize bevestigt het bestaan van een 'afrondings- en integratieconstructie' (completion and integration arrangement) in het kader van de Ahold-deal, maar wil niet kwijt wie de begunstigden zijn of hoe groot de pot is.

De uitbetaling van de bonus is gelinkt aan twee voorwaarden. De deal moet helemaal rond geraken én de Delhaize-aandeelhouders moeten de bonusconstructie goedkeuren. Dat zou gebeuren via een aparte stemming op de buitengewone aandeelhoudersvergadering die zich ook over de Ahold-deal buigt. Remuneraties waren in het verleden wel eens heikele materie bij Delhaize, merkt De Tijd op.